• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Artleader voor de kunstenaar

Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars

Wordt lid van Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars en verkoop uw kunst op Artleader.com

Artleader.com is een online kunstgalerie voor professionele beeldend kunstenaars. Artleader.com wil professionele kunst voor een breed publiek beschikbaar stellen, dit willen wij op een laagdrempelige manier bewerkstelligen. Voor de kunstenaar betekent dit dat het team van Artleader er alles aan doet om de meest prachtige werken toegankelijk te maken voor het grote publiek. Hiermee bedienen we dus de kunstenaar én de kunstkoper. Met Artleader is ons doel om deze verbinding te maken en om dit tot een groot succes te maken. Hiervoor zetten wij ons als team 100% in.

De kunstcollectie van Artleader.com bestaat uitsluitend uit werken van de leden van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars). Bent u nog geen lid van BOK? Geen probleem, meld u dan aan via BOK om lid te worden. U kunt nadat BOK uw lidmaatschap geaccepteerd heeft, met vermelding van uw lidmaatschapsnummer bij BOK, uw account bij Artleader aanvragen. Stuur daarvoor een e-mail naar info@artleader.com.

U kunt lid worden van BOK als u een erkende kunstopleiding hebt gevolgd óf beschikt over meerjarige ervaring in het kunstenaarsvak. Het lidmaatschap van BOK is 50 euro op jaarbasis en eenmalig 19 euro (beide bedragen ex. btw). Professionele kunstenaars die lid zijn van BOK kunnen vervolgens elk jaar 50 euro retour krijgen via de thuiskopievergoeding. Deze wordt automatisch uitbetaald aan BOK-leden. Aan het einde van de streep kost het lidmaatschap u dus bijna niks. Zie ook deze korte video Uitleg lidmaatschap BOK

De belangrijkste informatie treft u op de volgende pagina’s:

BOK voor kunstenaars

Eerste registratie

Zodra u lid bent van BOK of als u reeds als lid geregistreerd staat dan kunt u een email sturen naar info@artleader.com onder vermelding van uw lidmaatschapsnummer.
Artleader maakt een account voor u aan waarmee u kunt inloggen in uw eigen kunstenaar account. U heeft vervolgens de beschikking over een eigen plek op de website waar u uw profiel kunt aanmaken, en uw kunst kunt uploaden.

Plaatsen van kunst

Bij het plaatsen van kunstwerken in uw eigen omgeving worden o.a. gegevens gevraagd omtrent maatvoering, de kunststijl, de gebruikte techniek en onderwerp. Voor het uploaden van de foto is een JPG file nodig. In de beheer omgeving kunt u de werken bijwerken of desgewenst verwijderen. U kunt ongelimiteerd werken aanbieden.

Commissie

Het plaatsen van werk op Artleader.com is gratis en werkt op no-cure no-pay basis. Artleader rekent een commissie van 30% per verkocht kunstwerk. Zolang er niet verkocht is, zijn er dus ook geen kosten verbonden aan het plaatsen van werk op Artleader.
Deze 30% commissie wordt voor een groot aantal doelen besteed, en is dus nodig voor het bestaansrecht van Artleader. Onder de provisie vallen de volgende kosten:

  • Onderhoud van de website en webwinkel,
  • Alle marketing en reclamekosten op zowel Google als Social Media,
  • Alle logistieke kosten om het het kunstwerk bij de kunstenaar thuis af te halen en door de pakketdienst bij de koper te worden afgeleverd. Ook als de koop uiteindelijk niet door gaat dan wordt dit wederom afgehaald door Artleader en deze kosten worden door Artleader vergoed,
  • De verzekering van het werk tijdens het transport,
  • Experts inschakelen op het gebied van borgen van het niveau van de aangeboden kunst.
  • Waarborgmerken zoals thuiswinkel waarborg.

Naast een gezonde bedrijfsvoering investeren wij jaarlijks in de kunstsector. Wij streven er naar 5% van de provisie terug te laten vloeien naar de kunstsector en wordt dus niet door Artleader zelf gebruikt.

Verzending en verzekering van het werk

Zodra een werk verkocht is via Artleader.com krijgt u van ons een verzoek tot gereed maken voor verzending. Dit is voor ons een belangrijk moment om de koop definitief door te kunnen laten gaan. Indien het werk reeds op een andere manier is verkocht, zullen wij de koop ontbinden en krijgt de aspirant koper zijn aankoopbedrag binnen 3 werkdagen gestorneerd.
Artleader handelt namens derden en wordt dus nooit eigenaar van het werk. Het verpakken van het werk is de verantwoordelijkheid van de verkopend kunstenaar. Als het werk gereed is voor verzending, zorgt Artleader dat het ingepakte werk door onze transporteur bij u op het aangegeven adres wordt opgehaald. Tijdens het transport is het werk door Artleader verzekerd.

Retourzendingen en zichttermijn

Na ontvangst van het werk gaat de wettelijke voorgeschreven zichttermijn van 14 dagen in. De klant heeft dan 14 dagen de tijd om de koop alsnog ongedaan te maken en het werk terug te sturen. In deze periode is de klant verantwoordelijk voor het werk. Indien de klant gebruik maakt van de zichttermijn en het werk retour stuurt, zal de klant het werk in de oorspronkelijke verpakking gereed maken voor transport. Artleader.com zorgt wederom dat het werk bij de koper wordt opgehaald. Artleader ontvangt van de verkopend kunstenaar een akkoord dat het werk in goede orde en originele staat is terug gezonden en storneert het aankoopbedrag daarna binnen 3 werkdagen.

Verwerken van betalingen

De koopsom minus de commissie en minus de BTW over deze commissie wordt binnen drie werkdagen na het verstrijken van de zichttermijn aan u overgeboekt. In de praktijk werkt dit als volgt. Koper koopt via Artleader.com uw kunstwerk. U ontvangt van Artleader het verzoek het werk gereed te maken voor verzending. Binnen 3 werkdagen wordt het werk bij u opgehaald. Binnen twee werkdagen ontvangt de kopende klant het werk. 14 dagen daarna is de koop definitief, binnen 3 opvolgende werkdagen ontvangt u de betaling van uw verkochte werk.

Reclame en marketing

Om uw werk en dat van andere kunstenaars te promoten, maken we gebruik van Instagram en Facebook. Via deze sociale media worden bij geïnteresseerden dagelijks werken gedeeld. Daarbij maken we ook gebruik van uw werken.

Selectie

Artleader.com selecteert de kunstenaars op professie en laat zich daarbij adviseren door een anonieme commissie van gerenommeerde kunstkenners. De kunst wordt objectief beoordeeld met oog voor de samenstelling en de breedte van het aanbod van Artleader. We gaan er daarbij altijd van uit dat de kwaliteit van het werk goed moet zijn.