• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Stichting Beroeps Organisatie Kunstenaars, BOK

De Beroeps Organisatie Kunstenaars, BOK is een stichting zonder winstoogmerk die opkomt voor de belangen van professionele beeldend kunstenaars in Nederland. BOK is sinds de oprichting de meest actieve organisatie in de professionele beeldende kunstsector. De oprichters, bestuurders en medewerkers van BOK maken zich hard voor de zakelijke en artistieke belangen van onze beroepsgroep, daarnaast lobbyen zij in de politiek voor een beter kunstbeleid. Kunstenaar Henk Hofstra is, naast mede-oprichter, de huidige voorzitter van BOK.

Tegenoffensief voor de kunst

BOK werd opgericht in 2012, in eerste instantie om een offensief te bieden tegen het harde kunstbeleid van het toenmalige kabinet, waaronder de BTW-verhoging op kunst van 6 naar 19%. Die verhoging werd vervolgens terug gedraaid, waarna BOK zich voortzette als een organisatie die zich ook op andere fronten inzette voor haar leden. Een voorbeeld hiervan lees je in dit artikel in het Dagblad van het Noorden, waarin BOK ageert tegen de verplichte AOV.

De organisatie opereert vanuit verschillende plaatsen: Amsterdam, Culemborg, Leeuwarden, Groningen, Drachten en Tilburg. BOK communiceert voor het merendeel online en werkt samen met veel verschillende organisaties die zich inzetten voor de kunstsector. BOK is aangesloten bij diverse overkoepelende belangenbehartigers in de kunstsector, waaronder Kunsten’92, BKNL en Federatie Beeldrechten.

Ledenvoordelen voor de kunst

Wie lid is van BOK kan profiteren van tal van ledenvoordelen, zoals kunstverzekeringen, een juridische helpdesk, korting bij winkels voor kunstenaarsbenodigdheden, inschrijvingen voor exposities, ateliers en kunstopdrachten, voorbeeldcontracten en leveringsvoorwaarden, voordeel bij boekhouders die gespecialiseerd zijn in het werken met kunstenaars, kunst verkopen via Artleader en nog veel meer.

Verkopen van kunst

Alleen kunstenaars die aangesloten zijn bij BOK kunnen hun werk via Artleader verkopen. Dee kunstenaars worden door Artleader geselecteerd op professie en laat zich daarbij adviseren door een anonieme commissie van gerenommeerde kunstkenners.

Lid worden en thuiskopievergoeding

Als lid van BOK krijg je jaarlijks automatisch thuiskopievergoeding op je bankrekening gestort. Als lid betaal je eenmalig 19 euro (ex BTW) administratiekosten en 57,50 euro (ex BTW) contributie op jaarbasis.

Nieuwsbrief

Ben je beroepsmatig actief als kunstenaar en weet je nog niet of je lid wilt worden, dan kun je aanmelden voor onze nieuwsbrief, ga naar onze contactpagina

Ga voor meer informatie over het lidmaatschap van BOK naar www.boknet.nl
Je kunt je online aanmelden.