• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Expositie kunstenaar Udo Geisler

On their Way: Amsterdam – Central Station
Mensen in het openbaar vervoer
Fotografie: Udo K. Geisler

Tijdens de Kunstlijn Haarlem zal de BOK kunstenaar Udo Geisler zijn nieuw boek presenteren: ‘ On their Way – Amsterdam Central Station’. Tussen 2016 en 2019 heeft hij aan het project gewerkt. Zowel het station als de directe omgeving vormen het decor voor mensen die op weg zijn naar hun werk, naar vrienden of entertainment. Amsterdammers en forensen vormen naast toeristen een bont gezelschap, soms in groepen, vaak individueel. Wij gaan met hun mee van de tram naar de trein, van de metro of bus naar de pont

Udo: ‘Ik wil de locatie laten zien en hoe de mensen zich in dit decor gedragen: wachten, praten, eten, hollen, in- en uitstappen, wel of niet in gesprek met anderen. Terwijl vele mensen met hun mobieltje bezig zijn lezen andere als zij in de trein zitten of staren zij uit de raam. Iedereen leeft in zijn eigen wereld, gevangen in zijn eigen cocon. Klassieke fotografische elementen zoals reflecties, beweging, onscherpte zijn toegepast om het beeld te versterken. Voor mij is de stad een toneel waar de infrastructuur het decor vormt met mensen als acteur of figurant.

Foto’s uit het boek zijn te zien op 2 en 3 november 2019 tussen 11 en 17 uur in de expositieruimte ‘ Onder de toren’ , J. Hofmanweg 1a te Haarlem.

Kunstfotografie