• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Kunst aanbieden op Artleader

De kunstcollectie van Artleader.com bestaat uitsluitend uit werken van de leden van BOK (Beroeps Organisatie Kunstenaars) en bestaat daardoor uitsluitend uit kunst van beroeps kunstenaars. Aanbieden van werken op Artleader.com kan dan ook uitsluitend indien u lid bent van BOK.
Wilt u ook lid worden van BOK? Neem dan eens een kijkje op de website van BOK www.boknet.nl.

Eerste registratie
Artleader verzorgt uw basisregistratie, deze bestaat uit: uw NAW gegevens, uw KvK nummer en uw eigen website. Tevens verzorgen wij de eerste inrichting van uw persoonlijke profiel. Deze bestaat uit o.a. uw biografie, exposities en/of evenementen, opleiding, website, e-mail adres en social media accounts. Voor het verwerken van betalingen van verkochte werken zijn de betalingsgegevens als onderdeel van de registratie nodig. Daarnaast verzorgen wij de eerste plaatsing van uw werken op Artleader.com. Zodra wij dit hebben verzorgd, ontvangt u van ons uw inloggegevens en kunt u in uw persoonlijke omgeving op Artleader.com kunstwerken plaatsen en beheren. 

Plaatsen van kunst
Bij het plaatsen van kunstwerken worden essentiële gegevens gevraagd omtrent maatvoering, medium, stijl en onderwerp, het al dan niet beschikken over een lijst en het productiejaar. Voor het uploaden van de foto is een JPG file nodig. In de beheer omgeving kunt u de werken bijwerken of desgewenst verwijderen. U kunt ongelimiteerd werken aanbieden.

Geen kosten
Het plaatsen van werk op Artleader.com is gratis en werkt op no-cure no-pay basis. Artleader.com hanteert een fee per verkocht werk. Zolang er niet verkocht is, zijn er dus ook geen kosten verbonden aan het plaatsen van werk op Artleader.com. De hoogte van de fee treft u bij de algemene voorwaarden voor verkoop via Artleader.com.
In deze fee zijn de volgende kosten verwerkt:
• Alle kosten ten aanzien van het online plaatsen van kunstwerken en onderhoud van de website.
• Alle marketing en reclamekosten gemaakt door Artleader.com.
• Alle verzendkosten. De verzendkosten van retour gezonden werken worden door Artleader.com vergoed, ook als de uiteindelijke koop niet door gaat.
• De verzekering van het werk tijdens het transport.
Geen verzendkosten
Alle verzendkosten, dus ook de verzendkosten van retour gezonden werken worden door Artleader.com betaald, dus ook als de uiteindelijke koop niet door gaat.

Verzending en verzekering van het werk
Zodra een werk verkocht is via Artleader.com krijgt u van ons een verzoek tot gereed maken voor verzending. Dit is voor ons een belangrijk moment om de koop definitief door te kunnen laten gaan. Indien het werk reeds op een andere manier is verkocht, zullen wij de koop ontbinden en krijgt de aspirant koper zijn aankoopbedrag binnen 3 werkdagen gestorneerd.
Artleader.com handelt namens derden en wordt dus nooit eigenaar van het werk. Het verpakken van het werk is de verantwoordelijkheid van de verkopend kunstenaar. Als het werk gereed is voor verzending, zorgt Artleader.com dat het ingepakte werk door onze transporteur bij u op het aangegeven adres wordt opgehaald. Tijdens het transport is het werk door Artleader.com verzekerd.

Retourzendingen en zichttermijn
Na ontvangst van het werk gaat het wettelijk voorgeschreven zichttermijn van 14 dagen in. De klant heeft dan 14 dagen de tijd om de koop alsnog ongedaan te maken en het werk terug te sturen. In deze periode is de klant verantwoordelijk voor het werk. Indien de klant gebruik maakt van het zichttermijn en het werk retour stuurt, zal de klant het werk in de oorspronkelijke verpakking gereed maken voor transport. Artleader.com zorgt wederom dat het werk bij de koper wordt opgehaald. Artleader.com ontvangt van de verkopend kunstenaar een akkoord dat het werk in goede orde en originele staat is terug gezonden en storneert het aankoopbedrag daarna binnen 3 werkdagen.

Verwerken van betalingen
De koopsom minus de fee en minus de BTW over deze fee wordt binnen drie werkdagen na het verstrijken van het zichttermijn aan u overgeboekt. In de praktijk werkt dit als volgt. Koper koopt via Artleader.com uw kunstwerk. U ontvangt van Artleader.com het verzoek het werk gereed te maken voor verzending. Binnen 3 werkdagen wordt het werk bij u opgehaald. Binnen twee werkdagen ontvangt de kopende klant het werk. 14 dagen daarna is de koop definitief, binnen 3 opvolgende werkdagen ontvangt u de betaling van uw verkochte werk.

Reclame en marketing
Artleader.com maakt veel reclame via social media zoals Facebook en Instagram. Via deze social media worden geïnteresseerden dagelijks werken gedeeld van alle categorieën, media en stijlen. Daarbij maken we ook gebruik van uw werken.

Strenge selectie
Artleader selecteert de kunstenaars op professie en laat zich daarbij adviseren door een anonieme commissie van gerenommeerde kunstkenners. De kunst wordt objectief beoordeeld met oog voor de samenstelling en de breedte van het aanbod van Artleader. We gaan daarbij altijd van uit dat de kwaliteit van het werk goed moet zijn.