fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

BOK kunstenaar Jenny Piso doet mee aan de NRC Fotowedstrijd 2019

BOK kunstenaar Jenny Piso uit Leeuwarden doet mee aan de NRC Fotowedstrijd 2019.

Kunstfotografe Jenny doet mee in het thema van november: Nederland en het weer. In de maand november wil NRC het Nederlandse klimaat in beeld brengen. Met deze verschillende thema’s van het jaar 2019 wil NRC een beeld door de tijd genereren van Nederland.

U treft de kunstfoto ‘NIETS IS DAN MEER HEILIG’ van Jenny Piso hier.

Kunstfotografie kunstenaar Jenny Piso NRC Fotowedstrijd

 


Tentoonstelling BOK kunstenaar Dominique Ampe

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Dominique Ampe levende lijve te zien. U bent van harte welkom bij de overzichtstenstoonstelling van Dominique Ampe bij Pulchri Mesdagzaal te Den Haag, van 16 november tot en met 8 december 2019. De openingstijden zijn 12.00u tot 17.00u.

expositie kunstenaar Dominique Ampe

 

 


Expositie BOK kunstenaar Geeske van de Molengraft

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Geeske van de Molengraft levende lijve te zien.

Geeske van de Molengraft verzorgt een solo expositie vanaf 24 november tot en met 20 december 2019
– woensdag 13.00 – 17.00
– vrijdag 13.00 – 20.00
– zondag 13.00 – 17.00

Nu we de donkere maanden ingaan, lijkt de zomer verder weg dan ooit. Mis je de zon, zee en het zomergevoel? Kom dan naar mijn expositie Zon, zee & led. In de geselecteerde objecten staan de zon en het zomergevoel centraal. In sommige letterlijk via led-verlichting in anderen door afbeelding en/of lichtreflectie. Laat je meevoeren naar andere tijden en fijne herinneringen.

U bent van harte welkom op de bovenverdieping bij She Art Gallery, adres: De Huufkes 34, 5674TM te Nuenen.
Expositie kunstenaar Geeske van de Molengraft


Artleader en BOK bezoeken kunstenaar Kieta Nuij

Artleader en BOK brachten een bezoek aan kunstenaar Kieta Nuij. Samen nemen we u mee in haar atelier en de prachtige bronzen beelden die zij maakt. De komende tijd zullen er meer interviews op ons gezamenlijke Youtube kanaal te zijn zijn, veel plezier met kijken!

 

Wilt u Kieta in levende lijve ontmoeten, dan bent u van harte welkom in haar atelier tijdens haar boekpresentatie.

Op vijdag 22 november gaan om 19.00 uur de deuren van Kieta haar expositieruimte en atelier open. De overzichtsexposite is dan te bezichtigen.
Om 20.00u start de avond. Het boek wordt gepresenteerd door Frans Smeels, voormalig organisator van de beeldenroute in Zeist, die Kieta over het boek zal interviewen.
Daarna een optreden van Marcel de Groot, singer/songwriter.
Een boeiende en bovenal feestelijke avond.

Adres: Veerstraat 1, 6651 AV Druten

Bij Arleader kunt u het haar boek ‘Rafels van de ziel’ kopen in de jubileumcassette met het bronzen beeld ‘Waarnemen’ of het bronzen beeld ‘Voorbijgaan’.

 


Expositie BOK kunstenaar Udo Geisler

On their Way: Amsterdam – Central Station
Mensen in het openbaar vervoer
Fotografie: Udo K. Geisler

Tijdens de Kunstlijn Haarlem zal de BOK kunstenaar Udo Geisler zijn nieuw boek presenteren: ‘ On their Way – Amsterdam Central Station’. Tussen 2016 en 2019 heeft hij aan het project gewerkt. Zowel het station als de directe omgeving vormen het decor voor mensen die op weg zijn naar hun werk, naar vrienden of entertainment. Amsterdammers en forensen vormen naast toeristen een bont gezelschap, soms in groepen, vaak individueel. Wij gaan met hun mee van de tram naar de trein, van de metro of bus naar de pont

Udo: ‘Ik wil de locatie laten zien en hoe de mensen zich in dit decor gedragen: wachten, praten, eten, hollen, in- en uitstappen, wel of niet in gesprek met anderen. Terwijl vele mensen met hun mobieltje bezig zijn lezen andere als zij in de trein zitten of staren zij uit de raam. Iedereen leeft in zijn eigen wereld, gevangen in zijn eigen cocon. Klassieke fotografische elementen zoals reflecties, beweging, onscherpte zijn toegepast om het beeld te versterken. Voor mij is de stad een toneel waar de infrastructuur het decor vormt met mensen als acteur of figurant.

Foto’s uit het boek zijn te zien op 2 en 3 november 2019 tussen 11 en 17 uur in de expositieruimte ‘ Onder de toren’ , J. Hofmanweg 1a te Haarlem.

Kunstfotografie


Expositie BOK kunstenaar Anne Hoogland

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Anne Hoogland in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de EYE-CANDY 24 expositie aan de Markt 39 in Roosendaal.

De Eye-Candy 24 expositie vindt elk weekend plaats in de galerie van Anita Ammerlaan. Tijdens deze expositie is het werk van 12 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Ook BOK glaskunstenaar Anne Hoogland heeft zijn glasfusionkunst tot en met 29 december bij de galerie staan.

 


Expositie BOK kunstenaar Jan Kettelerij

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Jan Kettelerij in levende lijve te zien.
Jan Kettelerij organiseert een winterexpositie in zijn Huisatelier in Tholen.
U bent welkom in november op 8, 9, 10, 15, 16 en 17 november van 13.00u tot 17.00u.


Expositie BOK kunstenaar Marcel Straver

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Marcel Straver in levende lijve te zien. Namelijk tijdens zijn solo-expositie ‘FRAGMENTEN’ in het Van Cappellenhuis in Capelle a/d IJssel.

De expositie loopt van 17 september tot 3 november 2019 in de galerie van het prachtige Van Capellenhuis (direct gelegen aan de IJssel, in het historische centrum van Capelle a/d IJssel). Deze expositie wordt georganiseerd door Janny Vos Kunst in samenwerking met Galerie First Class Art.

De overzichtstentoonstelling is te bekijken tijdens kantooruren (10-12 en 14-17 uur). Toegang en parkeren zijn gratis.

Expositie Marcel Straver


Expositie BOK kunstenaar Frank Willems

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten Street Art kunstenaar Frank Willems in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie Cash Flow in Tilburg.

Op 26 oktober begint BANK15 samen met GOLDFISHED aan de Creators Corner. Een plek waar talent de mogelijkheid heeft om door middel van een expositie te laten zien wat ze in huis hebben. Elke expositie is gelinkt aan een interessant of maatschappelijk thema. De exposities in de Creators Corner worden gecureerd door Tyrone Tjon A Loi van Goldfished.

De eerste Creators Corner expositie wordt afgetrapt door de jonge Bossche kunstenaar Frank Willems. Na het rondreizen door Azië en Australië bracht Willems een paar jaar door in Zweden waar hij studeerde voor Shoe Design. Hier kwam hij in aanraking met kunst en begon hij te experimenteren met tekenen en schilderen. Momenteel werkt hij veel met (afval)hout. De combinatie van felle kleuren, doorgekraste teksten en een rauwe  oppervlaktes zorgen voor een unieke en interessante uiting.

Frank Willems raakt geïnspireerd door van alles wat hij op zijn pad tegenkomt. Van persoonlijke ervaringen tot nieuws actualiteiten.

De expositie Cash Flow van Frank Willems is te bezoeken vanaf zaterdag 26 oktober tot en met vrijdag 6 december.


Expositie BOK kunstenaar Martin Griek

Dit is uw kans om de sculpturen van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Martin Griek in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de Kunst10daagse 2019 van Bergen.

De Kunst10daagse 2019 is van 18 tot en met 27 oktober, aan de Bergerweg 48 en is geopend van 11.00u tot 17.00u.

Martin Griek geeft dagelijk een demonstratie van beeldhouwen in steen.

Meer informatie treft u hier.
Sculptuur Martin Griek


Stichting BOK groeit. Kom samen met ons op voor de beroepskunst en word lid!

Dankzij de snelle groei van BOK in de afgelopen jaren, kunnen we steeds beter een vuist maken richting de politiek en worden we ook vaker uitgenodigd bij landelijke radio- en tvprogramma’s, zoals afgelopen donderdag bij EEN Vandaag.

Hoe meer leden BOK heeft, hoe meer we voor onze beroepsgroep kunnen betekenen. Je kunt eens in de vier jaar je stem laten horen tijdens verkiezingen, maar je kunt ook jezelf en je eigen beroepsgroep ondersteunen met het lidmaatschap van BOK.

Lees meer over een BOK lidmaatschap voor kunstenaars op boknet.nl/lidworden

Beroeps Organisatie Kunstenaars


Expositie BOK kunstenaar Andreas Goewie

Dit is uw kans om de kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Andreas Goewie in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie BEDRIEGLIJK
ECHT in het Gorcums Museam.

Is het de werkelijkheid die je ziet, of de werkelijkheid van de maker? De expositie toont realistische schilderijen, tekeningen en enkele keramische objecten van hedendaagse, Nederlandse kunstenaars. Vaak nemen ze een onderwerp uit de ons vertrouwde omgeving, isoleren het en blazen het soms op tot megaproporties.
Daarmee leggen zij de focus op details die anders aan onze aandacht zouden ontsnappen. De uitgebalanceerde composities, fotografische precisie en verbluffend knappe stofuitdrukking verraden bovendien hun indrukwekkende technische vaardigheid. Een lust voor het oog voor de liefhebber van realisme in de hedendaagse kunst.

De expositie  is geopend van 19 oktober tot en met 16 februari 2020 en wordt feestelijk geopend op zaterdag 9 november om 12.30 uur.

kunstenaars expositie


BOK kunstenaar Francisca Tollenaar maakt kunstboek en zamelt geld in voor Alzheimer Nederland

Gouden momenten, door Francisca Tollenaar:

Koestert u net als ik uw herinneringen aan la douce France, die momenten waar je telkens weer blij van wordt? Die geluksmomenten van pure schoonheid heb ik nu al vele jaren ondervonden tijdens het schilderen van de prachtige landschappen gedurende de bekende Drôme Tour terwijl mijn man en de andere fietsers hun geluksmomenten beleefden op de trappers.

Ik ben beeldend kunstenaar Francisca Tollenaar en ik wil dit geluk en deze schoonheid met u delen door middel van een boek dat de herinnering aan vele jaren schilderen, fietsen en genieten in de Drôme (Provençale, Frankrijk ) tastbaar wil maken.
Het boek wordt met liefde opgedragen aan de initiator van de Drôme Tour: het fiets-evenement dat sinds 2011 jaarlijks in Frankrijk plaatsvindt, altijd voor een goed doel. Deze initiatiefnemer kreeg de diagnose Alzheimer. Hij is een groot liefhebber van kunst.

De laatste Drôme Tour wordt in juni 2020 georganiseerd met medewerking van vele vrijwilligers en met Alzheimer Nederland als goede doel. Klik op deze link om aan het project te doneren.

Zodra het boek klaar is, kunt u deze kopen bij Artleader. U treft het eerder door Francisca Tollenaar uitgegeven boek ‘Keerkringen een bundel van tekeningen en gedichten’ hier. kunstenaars expositie


Expositie BOK kunstenaar Tineke Kleij-van den Boomen

Dit is uw kans om de kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Tineke Kleij-van den Boomen in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie in Het Waalres Museum.

“Vertrouwen en kunst als deel van het grote geheel”. Haar motto en uitgangspunt daarbij is “Eenvoud”.
Tineke Kleij-van den Boomen is opgegroeid in Beek en Donk en leeft en werkt nu als kunstenaar in St. Oedenrode. Zij is autodidact en omschrijft haar werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar uniek omdat het gemaakt is vanuit haar hart en de eenvoud van het leven dat geleefd wordt.

“Het schilderen heeft de eenvoud van mijn leven gevormd en is voor mij een manier om te communiceren. In mijn schilderijen vind je de persoon die ik ben. Ik noem ze mijn ‘zelfportretten’ ”. Aldus Tineke.
Doordat ze kanker heeft gehad, heeft ze weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit haar gevoel te leven en te werken. Ze wil zich daarom niet vastleggen en neemt de vrijheid om te doen wat ze, ingegeven vanuit haar hart wil doen. Doordat het kind er weer mocht zijn, leerde ze opnieuw spelen en met andere ogen naar alles kijken. Kanker is iets wat haar leven op een mooie en liefdevolle manier heeft veranderd en daardoor altijd een deel van haar leven zal blijven. Het heeft haar de mogelijkheid gegeven om verder te groeien.

De expositie “Vertrouwen en kunst als deel van het grote geheel” wordt zondag 20 oktober 2019 om 16.30 uur in Het Waalres Museum geopend en is te zien van zaterdag 19 oktober 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Expositie kunstenaar Tineke Kleij


BOK en Artleader bij Art The Hague 2019

Op woensdag 2 oktober zijn Erik Hofstra van BOK en Erik Knip van Artleader naar Art The Hague 2019 geweest.
Ga naar ons Youtube-kanaal. en bekijk het filmpje van bijna 10 minuten!

Op de site van BOK staan veel sfeerreportages van exposities. Tijdens de laatste editie van Art The Hague hebben we dit keer een filmreportage van bijna 10 minuten gemaakt.

Like, comment en abonneer je op ons kanaal!

Kunstenaars op Art The Hague


Expositie BOK kunstenaar Mieke Koenen

Dit is uw kans om het werk, van een bij Artleader.com aangesloten kunstenaar, eens ‘live’ te zien. Namelijk de kunstwerken van Mieke Koenen.

Ook dit jaar gaan de ateliers van kunstenaars in Nijmegen-Oost weer open en wel voor de 20ste keer.
Op 6 en 13 oktober van 13.00 – 17.00 uur kunt u een kijkje komen nemen in onze werkplaatsen. Wij zijn er om ons meest recente werk te laten zien en al uw vragen te beantwoorden. En vergeet niet: als u een uniek werkstuk zoekt : wat wij maken is ook te koop!
Dit jaar met 10 deelnemers: een gevarieerd aanbod, van schilderkunst, beelden, mozaïekwerk en fotografie.

13 Oktober is er dus de mogelijkheid om een bezoek te brengen bij de kunstenaar!

Kunstenaar expositie Artleader


Expositie BOK kunstenaar Rinke Baaima

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Rinke Baaima in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie Fire in het Design Hotel Artemis in Amsterdam.

Rinke is altijd vol passie op zoek naar nieuwe ideeën en haalt zijn inspiratie uit de natuur en omgeving.In zijn creaties maakt Rinke gebruik van zijn bouwkundige kennis. Hij wapent zijn robuuste constructies met verschillende kleuren en lijnen in epoxy-lak en acrylic one met kleurpigment in combinatie met glasweefseldoek.

De expositie Fire is dagelijks te bezoeken vanaf 3 oktober 2019 tot 3 februari 2020.


Artleader verhuist naar creatieve broedplaats De Oude Ambachtsschool DOAS in Leeuwarden

Per 1 oktober zijn wij verhuisd van onze tijdelijke locatie aan het Zuiderplein, naar de creatieve broedplaats ‘De Oude Ambachtsschool’ DOAS in Leeuwarden. Sinds twee weken hebben we kantoor in een leslokaal van de oude LTS, waarin bijna 40 kunstenaars gehuisvest zijn. Misschien leuk om te weten: we zijn nu buren van bijvoorbeeld kunstenaar Vincent Schiphorst, kunstenaar Bonny Dijkstra en kunstenaar Marsja van der Ven.

De timing kon wel beter. Op dit moment is de DOAS veel in het nieuws. De gemeente Leeuwarden heeft het pand officieel toegewezen als creatieve broedplaats. Waar de oude leslokalen eerder werden ‘verleend’ onder anti-kraak voorwaarden, gaan de gebruikers – overwegend kunstenaars – nu meer huur betalen dan voorheen. Dit wordt o.a. gebruikt om het pand te kunnen renoveren. Artleader respecteert het besluit van de gemeente maar heeft ook begrip voor de situatie van de kunstenaars die nu met deze nieuwe voorwaarden moeten zien om te gaan. We zijn blij met de officiële broedplaats en genieten van de kunstinspiratie om ons heen.

Zin in koffie? Kom gerust eens langs!

U bent van harte welkom op ons nieuwe adres:

De Oude Ambachtsschool
Lokaal 201
Cornelis Trooststraat 48
8932 BR Leeuwarden

kunstenaars exposities in Leeuwarden

 


Expositie BOK kunstenaar MADAMA ART

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Margareth Adama (in het vervolg MADAMA ART genoemd) in levende lijve te zien.

De zoektocht van Madama naar Essentie vertaalt zich in Creativiteit geïnspireerd door Spiritualiteit en uitgewerkt in Empowerment.
Het motto is dan ook: Madama Art=Overdracht van levenskracht: ofwel de Energetische werking van de kunst staat centraal.
De inhoud bepaalt de vorm waardoor in het werk van Madama stijlbreuken voorkomen zoals een briljant geslepen diamant alle kleuren selecteert, maar toch transparant blijft. Het werk van Madama is figuratief, iconisch abstract oftewel Transfiguratief. In deze tentoonstelling worden 3 monumentale werken geëxposeerd van de ‘Kleurentempel’ die totaal uit 12 werken bestaat. De expositie laat een staalkaart zien van het veelzijdige werk van Madama zoals 2 zijdig beschilderde ongespannen doeken, portretten, schilderijen, krachtcirkels en assemblages uit verschillende periodes. www.madama.nl

Expositie vrij toegankelijk en is van 22 september 2019 tot 17 november 2019.
Openingstijden van donderdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur.

kunstexpositie


Onze partner Stichting BOK komt op voor kunstenaars op Radio 1 en op TV!

De plannen van het huidige kabinet zijn nogal nadelig voor zzp’ers, waar nagenoeg alle beeldend kunstenaars onder vallen. De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) komt hier tegen in actie.

Onze voorzitter Henk Hofstra was door EEN Vandaag (Radio & TV) uitgenodigd om hier op 12 september over te spreken.

Onderwerpen die aan bod kwamen:

– Afschaffen van de DBA-Wet.
– Geen verplichte AOV.
– Geen vastgestelde tarieven van 16 euro p. uur
– Behoud van de zelfstandigenaftrek (geen verlaging).

Het meest inhoudelijk was het radio-interview door Suzanne Bosman. Die kun je op de site van Radio 1 Terug Luisteren.
Klik op de site van NPO Radio 1 vervolgens door naar 15:00-16:00.Stichting BOK komt op voor kunstenaars op Radio 1