fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Op bezoek bij kunstenares Thea Vos

Het team van BOKDOCS is op bezoek in de galerie van kunstenares Thea Vos. BOKDOCS is een samenwerkingsproject van BOK en Artleader.
Samen nemen we u mee in haar atelier en de prachtige kunst die Thea maakt, veel plezier met kijken!

 


Tentoonstelling kunstenaar Piep van Sante

Vanaf zondag 12 januari kunt u zes schilderijen van kunstenaar Piep van Sante bewonderen in Museum Kranenburgh, tijdens de tentoonstelling ‘Salon van Nieuwe Leden’.

Tijdens de opening op zondag 12 januari is er een meet & greet met kunstenaar Piep van Sante, de expositie blijft daarna nog een week te bezichtigen.

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861CR Bergen

Expositie Piep van Santhe


Op bezoek bij kunstenaar Yvonne van Woggelum

Artleader en BOK bezochten samen kunstenaar Yvonne van Woggelum.
Samen nemen we u mee in haar atelier en de prachtige schilderijen die zij maakt.
De komende tijd zullen er meer interviews op ons gezamenlijke Youtube kanaal te zijn zijn, veel plezier met kijken!


Solo expositie kunstenaar Marcel Straver

Zaterdag 30 november kunt u van 17.00 tot 20.00 uur kennismaken met kunstenaar Marcel Straver en zijn schilderijen, aquarellen en giclées.

Marcel toont zijn werk in de galerie Domo Eclectica in de Annastraat 11 in Den Haag (Hofkwartier).
U bent van harte uitgenodigd!
De meet & greet is alleen op voornoemde dag en tijd, de expositie blijft daarna nog een week te bezichtigen.

 

Expositie kunstenaar Marcel Straver


Expositie kunstenaar Kim van Dooren

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Kim van Dooren in levende lijve te zien. U bent van harte welkom bij haar expositie ‘Life in tiles’ in het Gemeentehuis van Bunschoten vanaf 20 januari tot 12 maart 2020.

Gemeente Bunschoten
Stadsspui 1
3752 CL Bunschoten-Spakenburg

De openingstijden van het Gemeentehuis zijn:

Maandag, dinsdag en donderdag 08:30 – 17:00 uur
Woensdag 08:30 – 19:00 uur
Vrijdag 08:30 – 12:00 uur

Expositie Kim van Dooren


Expositie kunstenaar Lenie Kamstra

Op zaterdag 23 en zondag 24 december heeft kunstenares Lenie Kamstra haar galerieruimte geopend voor haar Feestdagen expositie.
In het atelier is de nieuwste serie schilderijen te zien. Het thema Back to Coney Island verwijst naar een paradijselijke wereld met kleurrijke bomen en onderwaterlandschappen.
Daarnaast presenteert ze haar wintercollectie halssieraden van klei en giethars. Een jaar geleden is ze begonnen met het maken van deze kleurrijke sieraden en ze zijn zo in trek dat dit alweer de zesde collectie is.

In de galerieruimte in de loods zijn tijdens deze expositiedagen de Delftsblauwe kunstwerken te zien van de Trash & Treasures serie. Deze serie, bestaande uit schilderijen, 3D kastjes, tegels en hangers is begin november tijdens de Kunstlijn in het Archeologisch Museum Haarlem tentoongesteld geweest.

De toegang is gratis en….. er wordt een kunstwerk verloot onder de bezoekers.
U bent van harte welkom!

openingstijden:
zaterdag 23 november 11.00 – 17.00
zondag 24 november 12.00 – 17.00

Galerie & Atelier Lenie Kamstra, Satellietbaan 35, 2181 MG Hillegom

expositie kunstenaar Lenie Kamstra


Kunstenaar Jenny Piso doet mee aan de NRC Fotowedstrijd 2019

BOK kunstenaar Jenny Piso uit Leeuwarden doet mee aan de NRC Fotowedstrijd 2019.

Kunstfotografe Jenny doet mee in het thema van november: Nederland en het weer. In de maand november wil NRC het Nederlandse klimaat in beeld brengen. Met deze verschillende thema’s van het jaar 2019 wil NRC een beeld door de tijd genereren van Nederland.

U kunt de kunstfoto ‘NIETS IS DAN MEER HEILIG’ van Jenny Piso hier kopen bij Artleader.
U treft haar inzending bij de NRC Fotowedstrijd hier.

 

 

Kunstfotografie kunstenaar Jenny Piso NRC Fotowedstrijd

 


Tentoonstelling kunstenaar Dominique Ampe

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Dominique Ampe levende lijve te zien. U bent van harte welkom bij de overzichtstenstoonstelling van Dominique Ampe bij Pulchri Mesdagzaal te Den Haag, van 16 november tot en met 8 december 2019. De openingstijden zijn 12.00u tot 17.00u.

expositie kunstenaar Dominique Ampe

 

 


Expositie kunstenaar Geeske van de Molengraft

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Geeske van de Molengraft levende lijve te zien.

Geeske van de Molengraft verzorgt een solo expositie vanaf 24 november tot en met 20 december 2019
– woensdag 13.00 – 17.00
– vrijdag 13.00 – 20.00
– zondag 13.00 – 17.00

Nu we de donkere maanden ingaan, lijkt de zomer verder weg dan ooit. Mis je de zon, zee en het zomergevoel? Kom dan naar mijn expositie Zon, zee & led. In de geselecteerde objecten staan de zon en het zomergevoel centraal. In sommige letterlijk via led-verlichting in anderen door afbeelding en/of lichtreflectie. Laat je meevoeren naar andere tijden en fijne herinneringen.

U bent van harte welkom op de bovenverdieping bij She Art Gallery, adres: De Huufkes 34, 5674TM te Nuenen.
Expositie kunstenaar Geeske van de Molengraft


Artleader en BOK bezoeken kunstenaar Kieta Nuij

Artleader en BOK brachten een bezoek aan kunstenaar Kieta Nuij. Samen nemen we u mee in haar atelier en de prachtige bronzen beelden die zij maakt. De komende tijd zullen er meer interviews op ons gezamenlijke Youtube kanaal te zijn zijn, veel plezier met kijken!

 

Wilt u Kieta in levende lijve ontmoeten, dan bent u van harte welkom in haar atelier tijdens haar boekpresentatie.

Op vijdag 22 november gaan om 19.00 uur de deuren van Kieta haar expositieruimte en atelier open. De overzichtsexposite is dan te bezichtigen.
Om 20.00u start de avond. Het boek wordt gepresenteerd door Frans Smeels, voormalig organisator van de beeldenroute in Zeist, die Kieta over het boek zal interviewen.
Daarna een optreden van Marcel de Groot, singer/songwriter.
Een boeiende en bovenal feestelijke avond.

Adres: Veerstraat 1, 6651 AV Druten

Bij Arleader kunt u het haar boek ‘Rafels van de ziel’ kopen in de jubileumcassette met het bronzen beeld ‘Waarnemen’ of het bronzen beeld ‘Voorbijgaan’.

 


Expositie kunstenaar Udo Geisler

On their Way: Amsterdam – Central Station
Mensen in het openbaar vervoer
Fotografie: Udo K. Geisler

Tijdens de Kunstlijn Haarlem zal de BOK kunstenaar Udo Geisler zijn nieuw boek presenteren: ‘ On their Way – Amsterdam Central Station’. Tussen 2016 en 2019 heeft hij aan het project gewerkt. Zowel het station als de directe omgeving vormen het decor voor mensen die op weg zijn naar hun werk, naar vrienden of entertainment. Amsterdammers en forensen vormen naast toeristen een bont gezelschap, soms in groepen, vaak individueel. Wij gaan met hun mee van de tram naar de trein, van de metro of bus naar de pont

Udo: ‘Ik wil de locatie laten zien en hoe de mensen zich in dit decor gedragen: wachten, praten, eten, hollen, in- en uitstappen, wel of niet in gesprek met anderen. Terwijl vele mensen met hun mobieltje bezig zijn lezen andere als zij in de trein zitten of staren zij uit de raam. Iedereen leeft in zijn eigen wereld, gevangen in zijn eigen cocon. Klassieke fotografische elementen zoals reflecties, beweging, onscherpte zijn toegepast om het beeld te versterken. Voor mij is de stad een toneel waar de infrastructuur het decor vormt met mensen als acteur of figurant.

Foto’s uit het boek zijn te zien op 2 en 3 november 2019 tussen 11 en 17 uur in de expositieruimte ‘ Onder de toren’ , J. Hofmanweg 1a te Haarlem.

Kunstfotografie


Expositie kunstenaar Anne Hoogland

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Anne Hoogland in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de EYE-CANDY 24 expositie aan de Markt 39 in Roosendaal.

De Eye-Candy 24 expositie vindt elk weekend plaats in de galerie van Anita Ammerlaan. Tijdens deze expositie is het werk van 12 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal. Ook BOK glaskunstenaar Anne Hoogland heeft zijn glasfusionkunst tot en met 29 december bij de galerie staan.

 


Expositie kunstenaar Jan Kettelerij

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Jan Kettelerij in levende lijve te zien.
Jan Kettelerij organiseert een winterexpositie in zijn Huisatelier in Tholen.
U bent welkom in november op 8, 9, 10, 15, 16 en 17 november van 13.00u tot 17.00u.


Expositie kunstenaar Marcel Straver

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Marcel Straver in levende lijve te zien. Namelijk tijdens zijn solo-expositie ‘FRAGMENTEN’ in het Van Cappellenhuis in Capelle a/d IJssel.

De expositie loopt van 17 september tot 3 november 2019 in de galerie van het prachtige Van Capellenhuis (direct gelegen aan de IJssel, in het historische centrum van Capelle a/d IJssel). Deze expositie wordt georganiseerd door Janny Vos Kunst in samenwerking met Galerie First Class Art.

De overzichtstentoonstelling is te bekijken tijdens kantooruren (10-12 en 14-17 uur). Toegang en parkeren zijn gratis.

Expositie Marcel Straver


Expositie kunstenaar Frank Willems

Dit is uw kans om kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten Street Art kunstenaar Frank Willems in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie Cash Flow in Tilburg.

Op 26 oktober begint BANK15 samen met GOLDFISHED aan de Creators Corner. Een plek waar talent de mogelijkheid heeft om door middel van een expositie te laten zien wat ze in huis hebben. Elke expositie is gelinkt aan een interessant of maatschappelijk thema. De exposities in de Creators Corner worden gecureerd door Tyrone Tjon A Loi van Goldfished.

De eerste Creators Corner expositie wordt afgetrapt door de jonge Bossche kunstenaar Frank Willems. Na het rondreizen door Azië en Australië bracht Willems een paar jaar door in Zweden waar hij studeerde voor Shoe Design. Hier kwam hij in aanraking met kunst en begon hij te experimenteren met tekenen en schilderen. Momenteel werkt hij veel met (afval)hout. De combinatie van felle kleuren, doorgekraste teksten en een rauwe  oppervlaktes zorgen voor een unieke en interessante uiting.

Frank Willems raakt geïnspireerd door van alles wat hij op zijn pad tegenkomt. Van persoonlijke ervaringen tot nieuws actualiteiten.

De expositie Cash Flow van Frank Willems is te bezoeken vanaf zaterdag 26 oktober tot en met vrijdag 6 december.


Expositie kunstenaar Martin Griek

Dit is uw kans om de sculpturen van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Martin Griek in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de Kunst10daagse 2019 van Bergen.

De Kunst10daagse 2019 is van 18 tot en met 27 oktober, aan de Bergerweg 48 en is geopend van 11.00u tot 17.00u.

Martin Griek geeft dagelijk een demonstratie van beeldhouwen in steen.

Meer informatie treft u hier.
Sculptuur Martin Griek


Stichting BOK groeit. Kom samen met ons op voor de beroepskunst en word lid!

Dankzij de snelle groei van BOK in de afgelopen jaren, kunnen we steeds beter een vuist maken richting de politiek en worden we ook vaker uitgenodigd bij landelijke radio- en tvprogramma’s, zoals afgelopen donderdag bij EEN Vandaag.

Hoe meer leden BOK heeft, hoe meer we voor onze beroepsgroep kunnen betekenen. Je kunt eens in de vier jaar je stem laten horen tijdens verkiezingen, maar je kunt ook jezelf en je eigen beroepsgroep ondersteunen met het lidmaatschap van BOK.

Lees meer over een BOK lidmaatschap voor kunstenaars op boknet.nl/lidworden

Beroeps Organisatie Kunstenaars


Expositie kunstenaar Andreas Goewie

Dit is uw kans om de kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Andreas Goewie in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie BEDRIEGLIJK
ECHT in het Gorcums Museam.

Is het de werkelijkheid die je ziet, of de werkelijkheid van de maker? De expositie toont realistische schilderijen, tekeningen en enkele keramische objecten van hedendaagse, Nederlandse kunstenaars. Vaak nemen ze een onderwerp uit de ons vertrouwde omgeving, isoleren het en blazen het soms op tot megaproporties.
Daarmee leggen zij de focus op details die anders aan onze aandacht zouden ontsnappen. De uitgebalanceerde composities, fotografische precisie en verbluffend knappe stofuitdrukking verraden bovendien hun indrukwekkende technische vaardigheid. Een lust voor het oog voor de liefhebber van realisme in de hedendaagse kunst.

De expositie  is geopend van 19 oktober tot en met 16 februari 2020 en wordt feestelijk geopend op zaterdag 9 november om 12.30 uur.

kunstenaars expositie


Kunstenaar Francisca Tollenaar maakt kunstboek en zamelt geld in voor Alzheimer Nederland

Gouden momenten, door Francisca Tollenaar:

Koestert u net als ik uw herinneringen aan la douce France, die momenten waar je telkens weer blij van wordt? Die geluksmomenten van pure schoonheid heb ik nu al vele jaren ondervonden tijdens het schilderen van de prachtige landschappen gedurende de bekende Drôme Tour terwijl mijn man en de andere fietsers hun geluksmomenten beleefden op de trappers.

Ik ben beeldend kunstenaar Francisca Tollenaar en ik wil dit geluk en deze schoonheid met u delen door middel van een boek dat de herinnering aan vele jaren schilderen, fietsen en genieten in de Drôme (Provençale, Frankrijk ) tastbaar wil maken.
Het boek wordt met liefde opgedragen aan de initiator van de Drôme Tour: het fiets-evenement dat sinds 2011 jaarlijks in Frankrijk plaatsvindt, altijd voor een goed doel. Deze initiatiefnemer kreeg de diagnose Alzheimer. Hij is een groot liefhebber van kunst.

De laatste Drôme Tour wordt in juni 2020 georganiseerd met medewerking van vele vrijwilligers en met Alzheimer Nederland als goede doel. Klik op deze link om aan het project te doneren.

Zodra het boek klaar is, kunt u deze kopen bij Artleader. U treft het eerder door Francisca Tollenaar uitgegeven boek ‘Keerkringen een bundel van tekeningen en gedichten’ hier. kunstenaars expositie


Expositie kunstenaar Tineke Kleij-van den Boomen

Dit is uw kans om de kunstwerken van de bij Artleader.com aangesloten kunstenaar Tineke Kleij-van den Boomen in levende lijve te zien. Namelijk tijdens de expositie in Het Waalres Museum.

“Vertrouwen en kunst als deel van het grote geheel”. Haar motto en uitgangspunt daarbij is “Eenvoud”.
Tineke Kleij-van den Boomen is opgegroeid in Beek en Donk en leeft en werkt nu als kunstenaar in St. Oedenrode. Zij is autodidact en omschrijft haar werk als kleurrijke intuïtieve kunst, anders maar uniek omdat het gemaakt is vanuit haar hart en de eenvoud van het leven dat geleefd wordt.

“Het schilderen heeft de eenvoud van mijn leven gevormd en is voor mij een manier om te communiceren. In mijn schilderijen vind je de persoon die ik ben. Ik noem ze mijn ‘zelfportretten’ ”. Aldus Tineke.
Doordat ze kanker heeft gehad, heeft ze weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit haar gevoel te leven en te werken. Ze wil zich daarom niet vastleggen en neemt de vrijheid om te doen wat ze, ingegeven vanuit haar hart wil doen. Doordat het kind er weer mocht zijn, leerde ze opnieuw spelen en met andere ogen naar alles kijken. Kanker is iets wat haar leven op een mooie en liefdevolle manier heeft veranderd en daardoor altijd een deel van haar leven zal blijven. Het heeft haar de mogelijkheid gegeven om verder te groeien.

De expositie “Vertrouwen en kunst als deel van het grote geheel” wordt zondag 20 oktober 2019 om 16.30 uur in Het Waalres Museum geopend en is te zien van zaterdag 19 oktober 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Expositie kunstenaar Tineke Kleij