fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Aardvrouw brons gebogen vrouwen figuur

 1.345,00(inclusief btw)
H
B
D
17cm
10cm
13cm
Toelichting

Achterover gebogen naakte vrouwenfiguur in brons, een yoga houding. Het naakte menselijk lichaam was heel interessant om vorm te geven, zo kon ik het best de vormgeving, structuren en lijnen ontdekken. Deze figuur ben ik breder en zwaarder gaan maken, voor mij is dat het toonbeeld van aardsheid. Toch komt zij omhoog en achteraf kwam ik erachter dat dit een yogahouding is. Eigenlijk een ronde figuur met licht in het midden….

Eigenschappen

Kunststijl:Expressionisme, Surrealisme, Realisme, Impressionisme

Grootte:S

Techniek:Metalen, Sculpturen en Ruimtelijk, Gietwerk, Brons
Biografie Barbara Pijnappel
BIOGRAFIE
Mijn naam is Barbara Pijnappel, autodidact, beeldhouwer en schilder, woonachtig en werkzaam in Wenum Wiesel bij Apeldoorn.
Mij ‘triggert’ het materiaal en het proces van creëren; het proces van verandering en transformatie, zoals van een kleibeeldje naar bronzen beeld of van een ruwe steen naar een ‘af’ beeld. Ik probeer mijn werk altijd net dat beetje extra te geven, zodat het als het ware een stukje levenskracht mee krijgt en dat het iets ‘doet’ met degene die het bekijkt.

In terugkerende fases lag mijn belangstelling bij verschillende onderwerpen. Soms maak ik iets vanuit een spontaan idee een andere keer is het een langzaam ontstaans proces.
Ik kijk naar vormen, structuren en lijnen, en probeer een harmonieus beeld te maken met bijv. beweging en contrasten die ontstaan door de werking van licht en schaduw. Altijd is er de werking van het holle en het bolle. Beelden moeten omhoog komen, maar tegelijkertijd stevig staan.
OpleidingenOPLEIDING: Voornamelijk autodidact. Sinds 1987 maak ik beelden in klei + was + brons + diverse steensoorten en heb ik geschilderd en getekend in verschillende technieken w.o. met potlood, houtskool, pastelkrijt, acryl, Oost-Indische inkt, acryl- en olieverf. Een aantal jaren volgde ik schilderlessen bij schilder Don Nederhand. In de eerste jaren volgde ik lessen model boetseren bij beeldhouwer Joop te Riele bij de Doekom (nu Markant) in Apeldoorn. Vervolgens ging ik gedurende 8 jaar parttime bij een bronsgieter werken om mijn beelden te kunnen gieten. Thema’s bij de beelden in brons zijn: dieren, naakten, dansers, religieuze figuren (in opdracht), sprookjesfiguren, surrealistische figuren. Cursussen beeldhouwen in deed ik bij beeldhouwers Peter Schuijren in Limburg in 1994. Bij Bleu et Vert in de Auvergne in Frankrijk bij Marianne Neve in 1997, en diverse keren bij beeldhouwer Gerard van Rooij in ’95, ‘97 en 2011. In 2011 in granietmarmer en taille directe. Tussen 2002 t/m 2005 + in 2015, volgde ik marmer beeldhouwcursussen bij beeldhouwers Caroline Teesing bij UCK in Utrecht en bij Campo Altissimo in Azzano (dichtbij Carrara) Italië. In 2018 een cursus machinaal graniet bewerken bij Campo bij beeldhouwer Raphael Beil. Tot nu toe heb ik met diverse steensoorten gewerkt zoals Franse kalksteen, serpentijn, albast, div. speksteen soorten, dolomiet, Belgische hardsteen, Springstone, div. marmer soorten, Siberische leopardstone, blauwe granietmarmer Azul de Macaubas uit Brazilië, onyx, diabaas en graniet. Thema’s bij de stenen beelden zijn: vrouwenfiguren, dieren, abstracten, intuïtief-organisch, abstract-organisch, Blad & Bloem en natuurelementen.
Exposities en Evenementen

EXPOSITIES en ACTIVITEITEN: Sinds 1994 zijn er zo’n 200 exposities geweest in Nederland, Duitsland en België in galeries, musea bedrijven, instellingen en o.a. veel sterren restaurants. Soms zijn er opdrachten. Mijn CV staat op www.barbsgallery.com. Sinds de zomer van 2005 heb ik bij mijn atelier een kleine beeldentuin. Het is open op afspraak en op open middagen, aankondigingen staan steeds op www.barbsgallery.com. Verder zijn op deze site de bronzen beelden te zien, de stenen beelden, de beeldentuin, opdrachten, info over workshops speksteen bewerken + workshops boetseren, die door mij worden gegeven sinds 2006, info over de geologie van de stenen, het proces naar het maken van een bronzen beeld. In 2007 + 2009 gaf ik een paar keer workshops Creatief Denken. Sinds de herfst van 2012 startte een boetseercursus. Meer informatie staat op www.barbsgallery.com. Veel werk bevindt zich in privé bezit en collecties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de V.S., 1 beeld is in het publieke domein t.w. een zittende olifant op St. Vogeleiland, Deventer Per januari 2017 ben ik lid geworden van Beroeps Organisatie Kunstenaars - www.boknet.nl