• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Abstract zwart Indiaas graniet

 1.995,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 49cm
  • Breedte: 26cm
  • Diepte: 17cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk

Beschrijving kunstwerk

Graniet is een dieptegesteente. Dit is een zwarte Indiase graniet. Dit haut-reliëf is gemaakt in Azzano tijdens een cursusweek machinaal werken in graniet. Toch heb ik ervoor gekozen om dit beeld volledig intuïtief te creëren, ondanks de hardheid van het materiaal en om erin contrasten te realiseren om de invloed ervan in het materiaal te zien. Zo is er een deel met lijnen, uitlopend in een punt, ontstaan door de machine. Thuis heb ik gepolijst, om de gladde steen te zien, en een deel heb ik onbewerkt gelaten, om het ruwe materiaal te zien. Boorgaten die er onderaan te zien zijn vond ik mooi erin te laten voor de expressie, als een soort poortjes.
Tijdens het maken veranderde het beeld steeds van vorm. Het heeft een opwaartse stroom door de punt en de lijnen die naar de punt lopen. De gladde gepolijste vorm trekt het eerst de aandacht en staat centraal in het beeld. Beide vormen komen voort uit de onderste onbewerkte vorm. Ze kunnen niet zonder elkaar en hebben een contrasterende relatie met elkaar.
De achterzijde is hol gemaakt om hem minder zwaar te maken en hangt tegen de muur. Voor de foto heb ik ze op bok en steen gezet.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst, Expressionisme, Minimal Art, Abstract Expressionisme
Grootte: S

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk, Natuursteen