fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Abstracte compositie in airbrushtechniek

 3.500,00(inclusief btw)2017
H
B
D
70cm
70cm
1.1cm
Toelichting

Uit de ontwerpen die ik voor dit werk had gemaakt, een serie monoprints op papier, heb ik de meest contrastrijke en ‘explosieve’ uitgekozen om uit te voeren op glas met de airbrushtechniek. Het werk bestaat uit twee lagen floatglas, waarvan de onderste is gesatineerd. Het glas is bewerkt met nanoverf, een combinatie van airbrushtechniek en schildering. De verf is gebrand in de oven. Het glas is vervolgens gelamineerd tot één pakket. Het geheel is in een metalen lijst gezet.

Airbrush in combinatie met schilderwerk met nanoverf op floatglas en gesatineerd floatglas; gelamineerd.

Abstract

Eigenschappen

Kunststijl:Abstracte Kunst, Abstract Expressionisme

Grootte:M

Techniek:Glaskunst
Biografie Liesbeth Boon
Na mijn onderwijs- en museumloopbaan ben ik in 2014 als beeldend kunstenaar mijn eigen glasatelier begonnen in Utrecht. De liefde voor de kunst komt niet plotseling uit de lucht vallen. Kunst heeft altijd mijn aandacht gehad, zowel actief als passief. Ik teken en schilder en heb met vele andere technieken gewerkt, zoals grafische technieken, keramiek, beeldhouwen en bronsgieten. Maar glas is in heel zijn weerbarstigheid voor mij het meest verleidelijke en uitdagende materiaal. Van de glaskunst heb ik dan ook uiteindelijk mijn vak gemaakt. Om alle kneepjes van het glas onder de knie te krijgen, heb ik in Tilburg de Master-Glassopleiding gevolgd, een postacademische opleiding voor monumentaal vlakglas. Deze heb ik in 2017 afgerond.

In het werken met glas komt voor mij alles samen, zowel het tekenen en schilderen op het platte vlak als het driedimensionale werken. Dat geldt zowel voor het vrije beeldende werk als voor de monumentale toepassing in een gebouw. Ik houd er van om met vorm, licht en kleur invloed uit te oefenen op de ruimte en de sfeer. Met licht dat steeds weer anders is, kleuren die schitteren als het zonlicht naar binnen knalt en op andere momenten weer zachter zijn.
Werken met glas biedt voor mij veel mogelijkheden in zowel moderne als oude technieken. Naast glas in lood, glasappliqué en brandschilderen werk ik ook met glasfusen, powderprinting (zeefdruk), glascasting en glas in beton.

Mijn werk is zowel figuratief als abstract. Uitgangspunt is altijd een idee, emotie, gedachte of verhaal, iets wat mij bezighoudt en zijn weg vindt in glas. Vaak getriggerd door het gewone, het alledaagse waarmee mijn fantasie vervolgens aan de haal gaat, of het nu om vrij werk gaat of werk in opdracht. Ieder nieuw werk begint als een onbekend pad waarvan ik ongeveer de richting weet maar het einde nog niet kan zien, met het vertrouwen dat ik ergens kom. Zoals het leven nu eenmaal gaat.
Opleidingen2012-2017: Master-Glassopleiding (postacademische opleiding voor monumentaal vlakglas), Tilburg. 1992-1996: Hogeschool Holland Diemen, richting Kunst, Cultuur & Educatie, afstudeerrichting museumeducatie 1989-1992: Gerrit Rietveldacademie, Amsterdam 1982-1984: LO-akte tekenen, Pabo Alkmaar 1980-1982: LO-akte handvaardigheid, Pabo Alkmaar
Exposities en Evenementen

19 april t/m 3 november 2019 ‘ Glas in zicht – Glas in de architectuur’, Nationaal Glasmuseum Leerdam Een tentoonstelling over het 'alledaags' decoratief glas in kozijnen, deuren en ramen, maar ook het zogenaamde 'bouwglas' in Nederland vanaf ca. 1850. Beeldend kunstenaars, waaronder ik zelf, laten daarbij enkele hedendaagse toepassingen zien van monumentaal vlakglas, in de vorm van maquettes, glaspanelen, foto's en voorbeelden van moderne technieken. 19 september t/m 27 oktober 2018 'Laat je verrassen' in Expo 47 van Kunstgein Podium, in het Stadshuis Nieuwegein 25/26 augustus 2018 Rijnhuizen Buitengewoon, cultuurevenement in het park van Rijnhuizen, Nieuwegein 14 t/m 25 juni 2017 Eindexamententoonstelling Master-Glass, in de voormalige Glasgalerie Leerdam, Zuidwal 44 Leerdam. Juli t/m september 2016 Tweede glaskunstexpositie 'Licht op Jeroen Bosch', Museum voor vlakglas en emaillekunst, Ravenstein Januari t/m juni 2015 'Licht op Jeroen Bosch', Museum voor vlakglas en emaillekunst, Ravenstein Oktober 2013 t/m mei 2014 Overzichtsexpositie glaskunst; Museum voor vlakglas en emaillekunst, Ravenstein