Baby Bear

Productie jaar 2018
 1.200,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 10cm
  • Breedte: 9cm
  • Diepte: 18cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk
Meer van AnneMaryken

Beschrijving kunstwerk

Ik maak mijn originelen doorgaans in klei want dat materiaal ligt mij goed. Ik wilde eens een paard proberen te maken en – haha – dit was het resultaat. Daar hou ik van! Dat kunst zich maar in beperkte mate laat sturen; dat de kunstenaar gestuurd wordt door datgene wat zich aandient. Je hebt dat dan maar beter te volgen. Zo werkt dat althans bij mij. Pas daarna volgt het bijschaven en verfijnen waarbij je meer invloed kan uitoefenen.
Ik maakte eerder voornamelijk mensbeelden. Dit beeld was een beetje een probeersel. En het bleek een succes op Insta. De reacties waren zo positief dat ik besloot het in brons uit te voeren.
De eerste versie van dit beeld – verkocht op foto’s van het origineel in klei – is op verzoek van de koper zwart gepatineerd. Voor de tweede versie bedacht ik grizzy-bruin/ grijs. Maar ook in dit opzicht ging dit beeld zijn / haar eigen weg. Het bleek met een prachtige giethuid uit de gietmal te zijn gekomen. Dat komt niet vaak voor. Ik vond het zonde om het beeld te kleuren en liet dat daarom achterwege. Dit beeld is dus van onbehandeld brons! Je ziet de rauwe bronskleur, ongepolijst en met hier en daar in de huid nog wat van het materiaal van de gietmal . Ook dat werkt mooi mee in het geheel.
Omdat het beeldje niet is behandeld zal de kleur met de tijd warmer worden. Zolang het binnen in een normale atmosfeer staat welteverstaan. Onder invloed van vocht zal het groen oxideren.

Eigenschappen kunstwerk

Grootte: S

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk