fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Basiselement Driehoek

(inclusief btw)
H
B
D
60cm
40cm
Toelichting

Gasbetonnen beeld ‘’Basiselement Driehoek’’ is een ode aan de drie basisvormen en de drie basiskleuren van de Bauhaus stroming. Voor deze serie is er gewerkt met de vormen driehoek, cirkel en vierkant alsmede de kleuren rood, blauw en geel om composities te vormen. Het beton bevestigt de fundamentele aard van deze basisvormen en –kleuren.

Eigenschappen

Kunststijl:Abstracte Kunst, De Stijl

Grootte:M

Techniek:Sculpturen en Ruimtelijk
Biografie Sophia Harms-van Estrik
Sophia Harms-van Estrik zoekt bij het maken van een beeld naar het meest wezenlijke: de emotie. “Beelden met een ziel”, zoals zij het graag uitdrukt. Mensen en dieren inspireren haar, maar een goed verhaal, een opmerkelijke vorm of een bijzondere steen evengoed. Het resultaat kan figuratief of abstract zijn; Sophia volgt haar intuïtie om de meest geëigende uitdrukkingsvorm te vinden in brons, steen of marmer.

Haar klassieke basis en vaktechnische kennis zijn in Nederland onderwezen door o.a. Jos van Oosterhout (Gooise Academie voor Beeldende Kunsten) en Leo van den Bos, Amsterdam. In het buitenland volgde Sophia Harms – Van Estrik opleidingen aan de Ecole des Beaux-Arts, Parijs en the Florence Academy of Art in Florence. Tevens heeft zij zich bekwaamd in sculpturen van mensen op ware grootte aan de Europaïsche Kunstacademie in Trier, Duitsland.

U kunt haar vrije werk in particuliere verzamelingen vinden, maar met dezelfde toewijding voert zij ook opdrachten uit. Denk aan (familie) portretten, borstbeelden, bedrijfslogo’s, relatiegeschenken, geboortegeschenken, jubileumgeschenken, huwelijksgeschenken, awards en prijzen, of een ander cadeau voor een speciale gelegenheid.

Tevens heeft zij een boek van 132 pagina’s met haar verzamelde werken gepubliceerd. Dit boek geeft een handig overzicht van het gevarieerde en verrassende oeuvre van Sophia.
OpleidingenGooise Academie voor Beeldende Kunsten, Ecole des Beaux-Arts, Parijs en the Florence Academy of Art in Florence, Europaïsche Kunstacademie in Trier, Duitsland
Exposities en Evenementen