• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Big tree

Productie jaar 2019
 2.850,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 80cm
  • Breedte: 60cm
  • Diepte: 15cm

Kunst categorie

Glaskunst

Beschrijving kunstwerk

Een boom is een levensader, van de aarde richting de lucht. Een boom is een oud verhaal met nieuwe hoofdstukken, nieuwe kleuren. Een boom staat voor de seizoenen, de kleuren van de levensfasen. Bomen luisteren, ruisen en fluisteren. Een boom als monumentale wachter, een boom als vriend.
Deze ‘big tree’ is gemaakt van 3 tot 4 lagen versmolten Bullseye glas en middels een unieke mal tot driedimensionale vorm geslumpt.
Hij staat verlijmd op een voet van geborsteld rvs, dat samen met het glas een verstrooiing van het licht oproept. Door het daglicht dat de boom steeds anders aanlicht is dankzij de vele richtingen in de vorm de kleurperceptie op elk moment van de dag anders. Maar ook aangelicht voor een lichte muur speelt dit kunstwerk zijn kleuren prachtig fragmentarisch uit. Voor meer glaskunst van mijn hand kijk op de pagina ‘kunst opdrachten’ .
Deze boom is inmiddels verkocht, maar ik maak op verzoek een unieke, persoonlijke boom in een op uw wensen passend kleurpalet in een door u gekozen formaat.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme
Grootte: M

Techniek: Glaskunst