• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Bloem hangend beeld in haut relief

Productie jaar tijdloos
 4.495,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 38cm
  • Breedte: 37cm
  • Diepte: 15cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk
Meer van Barbara Pijnappel

Beschrijving kunstwerk

Champagne Albast, hangend muurbeeld in haut-reliëf. In dit beeld wilde ik 4 verschillende structuren realiseren om contrasten te maken en diepte te creëren – een deel de ruwe steen, een deel gepolijst – de bloembladeren, een deel bewerkt met spikkels – het hart, een deel gehakt met een marmer puntbeitel – de steel en rand rondom de bloem. En uiteindelijk voor een mooi contrast in een gepolijst blad – de scheurlijnen gekerfd met een steenpin. Er zitten van nature veel lagen en lijnen in deze champagne albast. De steen is bedoeld als hangend beeld en zodanig gemaakt om aan de muur te hangen en is daarom een reliëf. Contrasten en dieptewerking ontstaan door de vormen en structuren: afwisselend hol en bol, met lijnen en vlakken en grote vormen, zowel sierlijk als stevig.

De inspiratie voor het maken van deze vormen en motieven kwam vanuit de bladeren en bloemen uit mijn tuin, echter de steen zelf bleef de aanleiding. Het beeld zat al in de steen. De vormen zijn figuratief en abstract tegelijk. In dit beeld zit een symboliek naar het leven zelf, dat nooit eenduidig is, maar veel lagen en dimensies kent.
Vormgeving en inspiratie werken door elkaar heen in het beeld. Beide ontstonden gaandeweg tijdens het maken. Het langzame proces is inherent aan het materiaal en het creatieproces.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme, Realisme, Abstract Expressionisme, Impressionisme
Grootte: S

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk, Natuursteen