Bloemblaadjes

Productie jaar tijdloos
 37.690,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 39cm
  • Breedte: 300cm
  • Diepte: 500cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk
Meer van Barbara Pijnappel

Beschrijving kunstwerk

Inspiratie voor de Bloemblaadjes ontstond door liefde. Alle Bloemblaadjes zijn gemaakt in verschillende marmers, albast, seleniet en springstone w.o. Italiaanse statuario + calacatta gold marmer, oranje Aurora hardsteen marmer uit Portugal, een blauwe hardsteen marmer uit Namibië. Maar ook in een roze albast uit Spanje, een bijna zwarte Springstone uit Zimbabwe (dit is de hardste Serpentijn steensoort met een vergelijkbare hardheid als de Italiaanse marmer) en een kleintje in oranje Turks Seleniet, een albast soort.
Grotendeels werk ik met de hand, dit maakt ze heel natuurlijk en organisch. Hierdoor krijgen ze een mooie uitstraling. In de zachtere stenen is het vormgeven heel makkelijk en kan ik gedetailleerder werken. Hoe harder de steen is, hoe minder gedetailleerd de vormen worden.
Inspiratie vind ik in de bloemen en planten in mijn tuin en in het mooie materiaal zelf. Met deze beelden wil ik graag het mooie van de stenen laten zien. Het vormgeven en de expressie worden bepaald door het materiaal en door het onderwerp, door dit naar voren te brengen gaan ze spreken.
De Bloemblaadjes wil ik graag gezamenlijk verkopen en zijn momenteel niet apart te koop.  Ze zijn geïnspireerd door de kamille bloemblaadjes, vergeet-me-nietje bloemblaadje en rozen bloemblaadjes in mijn tuin en eentje in Italie. Ze horen bij elkaar, gebaseerd op een thema over de liefde.
Vroeger, toen ik nog een meisje was, zat ik samen met andere meisjes uit mijn klas, in een grasveld met madeliefjes.  Als je iemand heel erg leuk vond gingen de meisjes bij de madeliefjes 1 voor 1 een blaadje uittrekken, waarbij we bij elk blaadje zeiden: hij houdt van me, hij houdt niet van me. Het laatste blaadje gaf dan het antwoord. Omdat ik geen madeliefjes in mijn tuin had en omdat ik wel inspiratie vond in de bloemen in mijn tuin met een helende werking, werden zij onderwerp van deze beelden.
De Bloemblaadjes zijn gemaakt in de periode tussen 2015 en 2024.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme, Realisme, Impressionisme
Onderwerp: Bloem, Botanisch, Liefde en Romantiek, Natuur, Seizoenen, Sprookjes, Tuin, Zomer

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk, Natuursteen