fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Bubblegum girl

 450,00(inclusief btw)2019
H
B
D
30cm
30cm
3cm
Toelichting

Handgeschilderd tegeltableau (tegelschilderij) van 4 aardewerk tegels.

Tegelkunst in onderglazuur in 3 kleuren: kobaltblauw, rose en chroomgroen.

Op de ongeglazuurde tegels is goed te zien hoe je met de dikte van het onderglazuur de kleurintensiteit kunt bepalen. De tegels zijn ingelijst tot schilderij.

De tegels zijn ingelijst tot schilderij. Er zit een passend groen, generfde aluminium lijst omheen, met stevig ophangsysteem.

Gewicht: ±1,5 kg

Eigenschappen

Kunststijl:Expressionisme, Pop Art

Grootte:S

Techniek:Verf, Mixed Media kunst, Tegels
Biografie Kim van Dooren
Kim van Dooren (1980) is een veelzijdig kunstenaar uit Bunschoten-Spakenburg, Nederland. Ze heeft oneindige creativiteit en is continue bezig met het verleggen van haar grenzen en zoekt daarbij uitdaging in zichzelf en in diverse of nieuwe materialen en technieken. Elk werk bevat een uitdaging. Dit kan in de kleinste details van een portret liggen, maar ook in het loslaten van lijnen, vangen van gevoel of experimenteren met technieken.

Kim is naast DTP-werk, gestart met fotorealistisch schilderen in olieverf en schilderde hierbij zoals de oude meesters, in minimaal 7 lagen. Haar drang naar perfectie kon ze hier goed in kwijt. Omdat ze echter letterlijk het werk van meerdere kanten wil kunnen bekijken, startte ze met klei. Naast boetseren, klei-/porseleingieten en handvormen, kwam de schilderliefde weer naar boven. Een combinatie van haar oude en nieuwe liefde lag voor de hand.

Zo is met een experiment, haar liefde voor tegeltableau’s en tegelkunst geboren. Het is een eeuwenoude ambacht die ze een eigen, moderne touch geeft. Inmiddels schildert zij in haar eigen atelier, Atelier IN'T 100, met aquarel-, acryl- en olieverf en met majolica/onderglazuur. In het Atelier geeft zij ook lessen en workshops.

Een rode draad in haar werk is de strijd tussen perfectie en loslaten, wat op soms kan leiden tot ‘perfectie door imperfectie’. Kim haalt inspiratie uit haar omgeving en laat zicht leiden door haar gevoel. Favoriete onderwerpen zijn mensen en dieren.
Kim maakt naast vrij werk, ook werk in opdracht.

Opleidingen:
DTP/Grafische vormgeving
Materclass olieverfschilderen
Diverse keramiekcursussen
En een gezonde dosis autodicatie
OpleidingenDTP/Grafische vormgeving Materclass olieverfschilderen Diverse keramiekcursussen En een gezonde dosis autodicatie
Exposities en Evenementen

* 8 november Workshop Tegels schilderen * 22 november Workshop Tegels schilderen * 23 november Workshop Tegels schilderen * 10 januari Workshop Tegels schilderen Januari en Februari 2020 solo expositie gemeentehuis Bunschoten Kijk voor actuele informatie op de website van Kim.