Changing Skyline

Productie jaar 2023
 3.500,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 31cm
  • Breedte: 70cm
  • Diepte: 30cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk
Meer van Fieke de Roij

Beschrijving kunstwerk

‘Stad in beweging – de veranderende skyline van Utrecht’
Utrecht is een stad in beweging, zeker het stadscentrum aan de Jaarbeurszijde is volop aan het veranderen. Als je van west naar oost fietst, zoals ik zeer regelmatig doe, ontkom je niet aan de voortdurende werkzaamheden en nieuwe gebouwen. Een mooi gegeven om als uitgangspunt te nemen.
Ik werk graag met restmateriaal, en daar leent dit plan zich uitstekend voor. Ik ben begonnen met een verzameling hardstenen blokjes, die qua formaat goed bij elkaar passen. Met voldoende variatie. Daar heb ik een serie vormen van gemaakt die de associatie oproepen met een gebouw. Samen vormen zij een stedelijk geheel. Een beetje willekeurig, zoals ook een stad kan groeien.
Het is een combinatie van rechte en schuine lijnen, met verschillende hoogtes, diverse structuren, variërend van mat lichtgrijs tot glanzend zwart. Bij dit beeld gaat het om compositie, verhouding en ritme. Ook de tussenruimte speelt mee. Je kunt de opstelling aanpassen, afhankelijk van de plek waar het komt te staan. Het is een beetje puzzelen, wat werkt en wat niet?

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Minimal Art, Abstract Expressionisme
Grootte: M

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk