fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Do you still love me

 4.500,00(inclusief btw)2017
H
B
D
100cm
160cm
Toelichting

Dit schilderij maak deel uit van 5 schilderijen ontworpen vanuit hetzelfde concept: het sublimeren van de imperfectie.
Bij het ontbreken van een lichaamsdeel of meerdere komt de vraag of de persoon nog een volwaardig mens is.
Bij de jonge aantrekkelijke vrouw op dit schilderij ontbreekt haar hand.
Haar hand is vervangen door een gedessineerde robotachtige hand die bestuurd wordt via haar brein.
De innerlijke en lichamelijke schoonheid van de vrouw heb ik gevisualiseerd door haar schoonheid te sublimeren.
Waarbij ik gebruik heb gemaakt van mijn professionele ervaring met mode, dessins en de grafische vormgeving.
Het is geschilderd op Brussels linnen met de fijnste pigmenten in de Artist olieverf van W&N waardoor de kleuren intens zijn.

Eigenschappen

Kunststijl:Expressionisme, Art Nouveau

Grootte:L

Techniek:Olieverf, Op doek
Biografie Andreas Goewie
Assistent ontwerper bij een couturier en confectionairs.
Boetiek Checkpoint in Scheveningen. Met geestverwanten, fotograaf, grafische vormgevers, industrieel vormgevers en modeontwerpster ontwerpbureau Checkpoint in Den Haag. Ontwerper voor confectionairs in de ons omringende landen. Pilot ontwerper voor het International Fashion Council waar 52 fabrikanten bij waren aangesloten van Australië, Japan, Europa en Amerika.
Mede hoofdredacteur voor het maandblad TIQ. Fotografie voor het blad EXTRA voor de Telegraaf. Art director voor het reclamebureau FHV/BBDO, Amstelveen.
Herkenbaar is de invloed van mode en grafische vormgeving in mijn schilderwerken waarmee mijn werken verschillen met werken van collega's.
Mijn uitgangspunt is de klassieke schoonheid. Mijn voorbeelden van schilders zijn o.a. Ingres, Giorgione, Belinni, Tiziano, Rembrandt, Bonnard, Alma Tadema, Lempika, Shiele, Corinth, Cabanel. Van fotografen de belg Marc Lagrange en natuurlijk Helmut Newton.
OpleidingenAcademie van Beeldende Kunsten/Willem de Kooning te Rotterdam. Mode en Grafische vormgeving. 1 jaar beeldhouwen aan de Rietveld.
Exposities en Evenementen

Art Fair in Utrecht 2012. Galerie Art Fusion, Amsterdam 2012. Tentoonstellingen in Provinciehuis in Lelystad, 2013 en 2016. Museum Schokland en museum Nagele 2014. Galerie Global Art in Tongeren, België, 2015. Affordable Art Fair, Oktober 2016, Amsterdam. Vermeldingen in art boeken: Jaarboeken kunstenaars 2013 en 2016. Twee pagina's "Beeldende kunst in Nederland", 2014. "Cohens Choice" , 1 pagina, gelimiteerde oplage. 2015 Zes pagina's in het Engels, Duits "Who is who in visual art"/50 masters of realistic imagenery", 2015. Vier pagina's in Russisch, Engels, Italiaans: WE contemparary, 2016. Twee pagina's "European Contemporary Artists", 2016/2017. Vermelding in Jaarboeken kunstenaars 2011, 2012, 2013, 2016.