• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Elementary Road

Productie jaar 2020
 125,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 30cm
  • Breedte: 40cm

Kunst categorie

Zeefdruk, Giclee & Prints

Beschrijving kunstwerk

Al mijn grafiek en schilderijen zijn gemaakt vanuit hetzelfde idee: landschappen met een verhaal. In dit werk heb ik grafiek op een houten paneel gedrukt.
www.landscapestellingstories.nl

De landschappen van Mattijs Wolthaus (Leiden, 1971) zijn mysterieus, verstild of juist levendig. Ze zorgen altijd voor een sterk gevoel bij de kijker. Ze prikkelen de verbeelding of roepen herinneringen op. Daarmee komen de persoonlijke verhalen. De mooie momenten die je hebt ervaren, gebeurtenissen die diepe indruk hebben gemaakt of een herinnering aan rust en kalmte.

Er is ruimte voor eigen invulling. Zo lijken de landschappen vertrouwd, maar zijn gedeeltelijk onbekend. Je kunt er verdwalen. Wat onbekend is, vraagt om een open blik, overgave om nieuwe wegen in te slaan en je eigen verhaal te maken.

Mattijs maakt sjabloondrukken. Het begint altijd bij eigen of gevonden foto’s, waarbij de uitwerking twee kanten op kan gaan. Meestal maakt Mattijs een collage. De landschappen zijn dan samengesteld uit verschillende beelden. Ze zijn een beetje vervreemdend. Zo gaan planten en bomen over in gebouwen en wegen. De landschappen hebben een ziel. Ze zijn doorleefd en niet volmaakt. Je ziet daarom geen volmaakte natuur en architectuur, maar altijd gedeelten er van.

Bij de andere uitwerking tekent Mattijs de foto een aantal keer na om zo de essentie van het beeld te zoeken. Die krachtige basisvormen zet hij vervolgens om naar drukwerk.

Meer informatie op www.landscapestellingstories.nl

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme, Realisme
Grootte: S

Techniek: Sjabloondruk, Zeefdruk, Giclee & Prints