• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Eyecatchers

Productie jaar 2002
 4.500,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 110cm
  • Breedte: 330cm
  • Diepte: 3cm

Kunst categorie

Schilderijen

Beschrijving kunstwerk

Dit zijn de laatste 3 schilderijen uit een serie van 24 serie schilderijen met de naam “Eyecatchers”.
Ze zijn gemaakt naar aanleiding van een lange reis door India, alwaar Mishmash in de ban raakte van de Indiase reclameschilders die de billboards schilderden voor de uitbundige Bollywoodfilms. Op grote borden langs wegen en pleinen werden de geĆÆdealiseerde personages met snelle en trefzekere penseelstreken geschilderd en deden denken aan de hier in Europa in de jaren 60 en 70 zo populaire kitsch prenten van ‘het zigeunerinnetje’ en ‘het jongetje met de traan’.
Voeg hierbij de hippe patronen uit die tijd op behang en stoffen en het idee voor deze serie schilderijen was geboren!
De schilderijen zijn geschilderd met acrylverf op kunstlinnen, zijn elk 110 x 110 cm groot en kunnen in elke gewenste volgorde naast of onder elkaar gehangen worden.

Voor hun schilderijen kiest Mishmash telkens een stijl die past bij het thema waar zij op dat moment mee bezig zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn het leven in de stad, of de effecten van verwering van materialen, of simpelweg inspiratie van een reis of uit de natuur.
De uitvoering kan in olie- of acrylverf of met bladmetaal/ metaalpoeders en zuren om het te laten oxideren. Geschilderd in realistische stijl of abstract.
Zij willen zich hoe dan ook niet vast laten leggen om in 1 bepaalde stijl te werken en juist de vrijheid behouden om te maken wat zij willen.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Pop Art
Grootte: XXL

Techniek: Acryl, Op doek