fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Fame

 1.800,00(inclusief btw)2019
H
B
D
80cm
120cm
2cm
Toelichting

Nummer 2 uit de serie Helden. Deze serie behelst gemanipuleerde foto’s van mijn persoonlijke helden. Nummer 01 was Fame– (David Bowie), nr 02 is getiteld What’s Going On’ featuring Marvin Gaye.

Deze reeks is een homage aan hen die mij geïnspireerd, gemotiveerd en geraakt hebben en daardoor een waardevolle bijdrage aan mijn ‘zijn’ hebben gedaan. Ik geloof dat we helden nodig hebben om het beste in ons zelf naar voren te halen. Wat een echte held is kan per persoon verschillen. Mijn helden zijn voor mij creatieve wonderkinderen, sterren die zo hard stralen dat ze nog decennia lang na smeulen en vonken. Zo ook mijn muzikale held 02- Marvin Gaye, as fas as I am concerned, the undisputed king of soul.

Soul, hardcore soul! Ik was een jaar of 12/13 denk ik toen ik het nummer Sexual Healing voorbij zag komen bij het pop programma Count Down. Dit nummer was de aanleiding om een van mijn eerste albums te kopen (na Lets Dance en Heroes van David Bowie en Thriller van Michael Jackson) , Midnight Love. Ik heb het grijs gedraaid, zo grijs dat ik elk nootje en stembuiginkje in zijn stem nog precies weet. Ik zing het album van voor naar achter mee. Wel een gekke combinatie, Bowie, Michael Jackson, Marvin Gaye maar ja ik was 13, dus wat wil je. Daarnaast leek alles heel vloeibaar, Bowie die met Jazz en soul experimenteert, Jackson die rock invloeden in zijn muziek gebruikte en Marvin Gaye die de disco exploreerde. Wat ze gemeen hadden was natuurlijk een soort onwereldse grootsheid in hun hele doen en laten. Larger than life.

Terug naar Marvin; Na Midnight Love werd ik gretig naar meer, helaas is er na Midnight Love nooit meer een album gemaakt want niet lang daarna (1984) werd hij doodgeschoten door zijn eigen vader. Dus de enige manier voor meer Marvin, was terug in de tijd. Ik ontdekte de albums, I Want You, Lets get It On en What’s Going On en was meteen fan voor het leven. Ik had al vaker soul geluisterd en het altijd lekkere muziek gevonden maar dit was anders, dieper, rauwer, echter, sexier, tragischer, gevoeliger en apocalyptisher. Zijn stem roert mijn diepste bewustzijn, mijn ziel -soul- . Ik voel wat hij zingt en wil wonen in zijn stem. Soul is een muziekgenre met een essentie, muziek met of uit het hart. Maar wat ik mee heb genomen van Marvin Gaye in mijn verdere adolescente/volwassen leven is dat soul, een waarachtige bezieling kan zijn. Niet iets wat je doet maar meer iets wat je bent. Je wordt als het ware pure liefde. Ik zal nooit helemaal 100% in die staat geraken maar het is een levenslang streven. Rijkdom is een mentale staat, liefde is de staat van de ziel. Geld, macht en status heeft hier niets mee van doen. Hooguit iets wat per ongeluk bereikt wordt.

*What’s Going On is een geëngageerd album. 1971 Dit eerste album dat door Marvin Gaye zelf geproduceerd werd, bestaat uit negen nummers die vrijwel allemaal in elkaar overlopen. Het verhaal in de songteksten wordt verteld vanuit het oogpunt van een veteraan die terugkomt uit de Vietnamoorlog. Hij kijkt kritisch naar de Verenigde Staten, het land waarvoor hij vocht en waar hij niets anders ziet dan onrechtvaardigheid, leed en haat*. In het nummer Mercy Mercy Me bezingt hij de door de mens vervuilde wereld, een songtekst die intens oprecht klinkt en door merg en been gaat en vandaag nog actueel is. Het hele album is prachtig, een meesterwerk.

Niet alleen is dit een hommage aan Marvin Gaye en soul muziek maar ook een pleidooi voor meer soul in de 21 eeuw. En ik durf bijna de stelling aan dat je een betere, zachtere en warmere versie van jezelf wordt door naar de muziek van Marvin Gaye te luisteren. Troost voor de ziel. Havent done it yet, try it?

*- bron Wikipedia

Mijn hommage ‘What’s Going On’ is een gesigneerde print, oplage 1/1 op canvas 120/80cm

Eigenschappen

Kunststijl:Pop Art

Grootte:L

Techniek:Digitale Kunst, Photoshop
Biografie Marit Otto
Marit Otto - Hoorn (NH) (1970) sinds 1994 werkzaam als beeldend kunstenaar. Mijn atelier is gevestigd aan de Rieteweg 10 te Zwolle.

Kenmerkend voor mijn werk is de centrale rol voor de mens in vorm en gedrag. Het is vaak een weerspiegeling van actuele maatschappelijke thema’s maar ook het alledaagse en het persoonlijke zijn belangrijke inspiratiebronnen. Ik speel met en doorkruis de werkelijkheid. Door kleine interventies, herhalingen, omkeringen, of het doorbreken van vlakken met architectonische vormen, ontstaat er een nieuw beeld in een enigszins vertrouwd beeld. Hoewel mijn werk esthetisch is om te zien schuilt er vaak een soort onbehagen in. Deze tweeledigheid of dubbelheid is ook een terugkerend gegeven. Zie je wat je ziet?

De beelden die ontstaan begeven zich vaak op het snijvlak van fictie, realisme, grafisch en plastisch.

Mijn autonome werk bestaat uit schilderijen, beelden en fotobewerkingen

Ik kan mezelf niet goed plaatsen in een traditie of stroming . Maar je kan mij scharen tot de hedendaagse (sur)realisten. Een betere term heb ik er nog niet voor kunnen vinden.
Opleidingen
Exposities en Evenementen

2019 Nasty Woman De Balie Amsterdam 2019 25x25x25- groep expo- Mondriaanhuis Amersfoort 2019 Nieuwe Leden expo- Galerie de Ploegh Amersfoort 2019 Pop Up Museum Zwolle 2019 ZomerExpo- Opstelling van Gendthallen, Amsterdam 2019 Kunstschouw Kunstroute Westerschouwen 2018 Groepsexpositie See You @ Art Amsterdam 2018 Groepsexpositie KIDE Oldenzaal 2018 Groepsexpositie Idenditijd Hengelo 2018 Groepsexpositie Nederlandse Ambassade Hanoi 2017 Groepsexpositie Hoofd kantoor Margin –Art Hongkong 2016 Solo-expositie Café Eilders Amsterdam 2015 Groepsexpositie Landschap In Mijn Hoofd Hengelo 2015 Solo expositie Politie bureau Hanzenland Zwolle 2015 Groepsexpositie ‘Feest van de Geest’ in het Dominicanenklooster Zwolle 2014 Groepsexpositie ‘State of The Arts’ Stedelijk Museum Zwolle 2012 Solo-expositie St. Jans Dal Ziekenhuis Hardenwijk 2012 Solo Expositie Faculteit Rechten Leiden 2011 Duo expositie ‘Ego Display’ met beeldhouwer Thijs Kwakernaak in kunsthuis Arte Presente Zwolle 2010 Solo expositie KCO Zwolle 2010 Duo expositie ‘Oneven’ in restaurant Even Zwolle 2009 Groepsexpositie Krijtstreep & Canvas in restaurant Even Zwolle 2009 Solo expositie Galerie in Beeld Zwolle 2008 Winter expositie Go Gallery Amsterdam 2007 Groepsexpositie ‘Eye Love Candy’ Kunsthuis t’ Kop’ tijdens Breda 2007 Duo expositie ‘Ongezoet’ tijdens tentoonstelling ‘Lust in vier gangen’ in het Stedelijk Museum Zwolle 2007 Groepsexpositie Biënnale van Batmen, thema ‘Vuur’ 2007 Duo expositie TNO Soesterberg 2007 Duo expositie ‘Spring’ in de hallen van Culturele broedplaats DOAS 2006 Solo expositie ‘Lucht’ in poppodium Hedon Zwolle 2006 Groepsexpositie ‘Bling it On’ in het Stedelijk Museum Zwolle 2005 Solo expositie Art- café ‘Dwaze zaken’ Amsterdam 2005 Groepsexpositie ‘Zwolle de dingen’ in theater Odeon Zwolle 2004 Duo expositie ‘Lappendeken van karakters’ in galerie Brokkelkamp Kampen 2004 Groepsexpositie Go’ gallery Amsterdam 2004 Trio expositie ‘Mixamorfose’ theater Odeon Zwolle 2003 Solo expositie ‘Vreemde perspectieven’ in galerie VDB Zwolle 2003 Solo expositie Werkteater Amsterdam 2002 Duo expositie ‘Private I’ en ‘Stadsgezichten’ in de Toonzaal Amsterdam 2002 Groepsexpositie ABC gebouw Dronten 2001 Groepsexpositie Galerie Groeneveld Almelo 2001 Groepsexpositie Galerie Bax Sneek