• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Femke en de kimono

Productie jaar 2017
 6.000,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 100cm
  • Breedte: 140cm

Kunst categorie

Schilderijen
Meer van Andreas Goewie

Beschrijving kunstwerk

Op dit schilderij ligt een vrouw losjes in een Chinese kimono. De in Rotterdam geboren George Breitner schilderde omstreeks 1887 in Amsterdam een aantal zeer bekende schilderijen van jonge vrouwen in Japanse kimono’s. Ik herinner me dat mijn moeder Chinese kimono”s droeg. Breitner en ik volgden onze opleiding aan de academie van beeldende kunsten, thans het Willem de Kooning, te Rotterdam. In Den Haag en Amsterdam beoefenden wij “om den brode” onze creativiteit.
Omdat ik de “kimono” schilderijen van Breitner prachtig vind en de Chinese en Japanse kimono”s bijzonder, mooi en kleurrijk zijn, ontkwam ik er niet aan om ook schilderijen van vrouwen in kimono te schilderen.
Voor dit schilderij koos ik bewust de combinatie van een half naakt westers model in een Aziatische kimono met een Arabisch/Islamitisch geometrische achtergrond.
Vanwege de Islam is het uitbeelden van o.a. mensen laat staan half naakten, ten strengste verboden.
In dit schilderij heb ik de westerse, Arabische en Aziatische cultuur vredig bij elkaar gebracht.
In de huiselijke sfeer van de Arabische/Islamitische cultuur zou bij intieme gelegenheden ook een situatie kunnen ontstaan zoals op het schilderij.
Het zou ook heel normaal zijn wanneer in de westerse cultuur achtergronden of muren gedecoreerd worden met fantastische Arabische/Islamitische geometrische dessins.
De aanwezige schoonheid in vele culturen en godsdiensten kunnen leiden tot meer begrip voor elkaar.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme, Art Nouveau
Grootte: L

Techniek: Schilderijen, Gesso, Olieverf, Op doek