Geboortegrond: Man I

 425,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 40cm
  • Breedte: 100cm

Kunst categorie

Kunstfotografie
Meer van Van Lieshout VI

Beschrijving kunstwerk

Geboortegrond is een serie werken in mijn bredere onderzoek naar maakbaarheid, waarin ik de opvattingen omtrent ons menselijk kunnen en de zoektocht naar geluk in onze tijd verken.

Voor “Geboortegrond” ben ik begonnen met het boetseren van een mensfiguur in klei, zoals ik me een menselijk lichaam voor de geest haal. Vervolgens heb ik aan mijn levende modellen gevraagd om dezelfde houding aan te nemen. De twee beelden die op deze wijze ontstonden, heb ik gefotografeerd en over elkaar gemonteerd.
Op deze wijze is het verschil tussen werkelijkheid en het beeld in mijn hoofd goed zichtbaar geworden. Beide modellen gaan een nieuwe verbinding met elkaar aan.

Ook als tweeluik mooi te combineren, zie link voor voorbeeld: https://www.artleader.com/kunstwerk/tweeluik-geboortegrond-man/

Digitale fotografie, bewerkte fotomontage| Hahnemühle Fine Art print, ongelakt wit büttenpapier, verlijmd op dibond, luxe aluminium ophangprofiel aan achterzijde.
(oplage max. 10)

TAGS: mens man human montage klei soil model modelleren geboortegrond grond oorsprong liggen houding anatomie realiteit vervorm
wit grijs blauw fotografie papier abstractie leven vormen persoon cocon idee boetseren concept conceptueel

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Surrealisme
Grootte: M

Techniek: Kunstfotografie, Digitaal