Geboortegrond: Vrouw II

 450,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 50cm
  • Breedte: 70cm

Kunst categorie

Kunstfotografie
Meer van Van Lieshout VI

Beschrijving kunstwerk

Geboortegrond is een serie werken in mijn bredere onderzoek naar maakbaarheid, waarin ik de opvattingen omtrent ons menselijk kunnen en de zoektocht naar geluk in onze tijd verken.

Voor “Geboortegrond” ben ik begonnen met het boetseren van een mensfiguur in klei, zoals ik me een menselijk lichaam voor de geest haal. Vervolgens heb ik aan mijn levende modellen gevraagd om dezelfde houding aan te nemen. De twee beelden die op deze wijze ontstonden, heb ik gefotografeerd en over elkaar gemonteerd.
Op deze wijze is het verschil tussen werkelijkheid en het beeld in mijn hoofd goed zichtbaar geworden. Beide modellen gaan een nieuwe verbinding met elkaar aan.

Digitale fotografie, bewerkte fotomontage| Hahnemühle Fine Art print, ongelakt wit büttenpapier, verlijmd op dibond, luxe aluminium ophangprofiel aan achterzijde.
(oplage max. 10)

TAGS: mens human montage klei soil model modelleren geboortegrond grond oorsprong liggen houding anatomie realiteit maakbaarheid
wit grijs blauw vrouw fotografie papier abstractie leven vormen persoon cocon idee boetseren concept conceptual vervormen rood roze rond

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Surrealisme
Grootte: M

Techniek: Kunstfotografie, Digitaal