• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Inner City Blues

Productie jaar 2020
 1.275,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 80cm
  • Breedte: 120cm
  • Diepte: 2cm

Kunst categorie

Digitale Kunst

Beschrijving kunstwerk

Inner City Blues is no. 02 van de Helden/Heroes B- Side serie

Digitaal gemanipuleerde fotocollage print op canvas 120/80cm

Nummer 02 van de A-sides serie was een portret van Marvin Gaye getiteld Whats Going On. Whats Going On een prachtig nummer en de titel van het gelijknamige album. Dit album staat bekend als één van Gayes beste en meest geëngageerde albums. This is what soul is al about, als je het mij vraagt. Het laatste nummer van de B- side van het album is Innercity Blues, gelijk ook de titel van mijn B- Side, portret no. 2. Het is een indringend en muzikaal fantastisch nummer wat ontelbare keren is gecoverd. Thematisch gezien zou je kunnen zeggen dat het ook een Black Lives Matters anthem zou kunnen zijn, in die tijd maar zeker ook in onze tijd. Het nummer gaat over de struggle in de Amerikaanse inner city getto’s, het gaat over economische malaise en politie geweld toen wel tegen een achtergrond van jonge kansloze Amerikanen die naar Vietnam gestuurd werden om ook nog in een zinloze oorlog te vechten.

“Inflation no chance
To increase finance
Bills pile up sky high
Send that boy off to die”

Waar ik in deze dagen veel over na moet denken is de vraag: hoe adresseer je een probleem? Hoe vraag je aandacht voor een zaak. Als ik dan denk aan het ambassadeurschap van Marvin Gaye voor de zwarte zaak, denk ik dat hij een enorme bijdrage heeft geleverd. Juist door intelligentie, schoonheid en mooie maatschappij kritische poëzie de wereld in te sturen.

“Oh, make me wanna holler
And throw up both my hands
Yea, it makes me wanna holler
And throw up both my hands
Crime is increasing
Trigger happy policing
Panic is spreading
God know where we’re heading”

Bizar hoe actueel het nummer lijkt.
Maar zijn poëzie ging niet alleen over zwarte problematiek maar ook over andere maatschappelijke issues zoals bijvoorbeeld vervuiling (Mercy Me- ook vandaag nog actueel).

Muziek zo intens, kunstzinnig en rijk dat het bij het gehele kleuren palet der mensheid binnen komt. Zijn muziek verbind en is pure liefde.

Ik heb Marvin hier neergezet als de jonge soul god die hij was aan het begin van zijn carrière, centraal in beeld in een goeden gloed. De dubbele schaduw van zijn vader in de achtergrond en een banner van zijn latere sensueel beladen album I Want You

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Pop Art, Realisme
Grootte: L

Techniek: Digitale print, Collage, Fotomontage, Digitale Kunst, Photoshop