• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

International Fashion Council

Productie jaar 2012
 2.750,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 60cm
  • Breedte: 100cm

Kunst categorie

Schilderijen
Meer van Andreas Goewie

Beschrijving kunstwerk

Eind jaren ’70 vond ik als pilot ontwerper van het International Fashion Council, een organisatie waar 52 confectie en stoffen fabrikanten van Australië, Japan, Europa en Noord Amerika bij aangesloten waren, dat China een zeer belangrijke handelspartner zou worden. In mijn ontwerpen schetste ik hoe de invloed van Chinese kleding op onze kleding zou kunnen zijn.
De tekeningen maakte ik op Ingres papier en gebruikte Chinese runderharen penselen die ik rechtop vasthield tussen mijn duim en vingers zoals de Chinezen eeuwenlang kalligraferen. De zwarte inktstaafjes wreef ik over een schuin lopend slijpsteentje waar een klein beetje water in zat.

Voor dit zwart wit olieverf schilderij gebruikte ik een paar tekeningen en de zwarte theepotten Jasmijn thee en de kopjes waaruit ik dronk tijdens het tekenen.
Het heeft mij verbaast dat ik de fijne tekeningen met behulp van marterharen penselen met olieverf op het doek kreeg. Als toevoeging heb ik 3 zwanen( Chinese? van het donker naar het licht laten vliegen als symbool van het gaan naar de verlichten geest.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Realisme
Grootte: M

Techniek: Schilderijen, Gesso, Olieverf, Op doek