• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Into the Forest 5

Productie jaar 2021
 1.600,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 80cm
  • Breedte: 80cm
  • Diepte: 4cm

Kunst categorie

Mixed Media kunst
Meer van Lenie Kamstra

Beschrijving kunstwerk

Mijn nieuwe serie schilderijen Back to Coney Island is een vervolg op de Coney Island serie uit 2010. Daarin ging ik in mijn verbeelding naar het Ierse eiland op verkenning. Ik trof er een paradijselijke flora aan. Ik heb gedoken naar de zeldzame koralen op de zeebodem en gewandeld tussen prachtig gekleurde, wuivende rietstengels. Ik kwam alleen geen dieren of mensen tegen op dit eiland. Dit jaar ben ik (weer in mijn verbeelding) teruggegaan om te zien of het eiland nog steeds zo paradijselijk is als negen jaar geleden én om te kijken of er nu wél dieren of mensen zijn.

Allereerst ben ik gaan diepzee duiken. De serie Into the sea bestaat uit schilderijen met koralen, zeeanemonen, wieren, zeegrassen en ander onderwaterleven. Na de stilte onder water ben ik op verkenning gegaan in de bossen. Into the forest laat een sprookjesachtige wereld zien, met al zijn kleuren en vooral het licht dat tussen de bomen door schijnt.
Dit keer zijn er op Coney Island hier en daar dieren te zien, alhoewel ze zich tussen abstractie en figuratie in bewegen. Een soort gedroomde wereld. Er blijft veel over voor de eigen fantasie van de kijker.

De techniek
De schilderijen Into the forest zijn gemaakt in mixed media. Met acrylverf, inkt en gels kan ik veel vaart en textuur in de schilderijen maken. De bomen zijn gescheurd en geknipt uit linnen en geven diepte aan het werk. Er is een grote mate van toevalligheid bij het gebruik van de acryl inkten, wat ik een uitdaging vind. Er ontstaan daardoor ook nieuwe patronen en structuren.
Het doek is premium linnen, opgespannen op een 3D massief houten spieraam met kruis zodat het niet krom kan trekken.
Aan de achterkant is een ophangsysteem en de zijkanten zijn mee geschilderd zodat een lijst niet nodig is.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst, Expressionisme, Abstract Expressionisme, Impressionisme
Grootte: M

Techniek: Reliëf, Textiel, Collages, Verf, Inkt, Mixed Media kunst, Op doek