• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Jade

Productie jaar 2022
 3.250,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 55cm
  • Breedte: 55cm
  • Diepte: 9.5cm

Kunst categorie

Glaskunst
Meer van Hilde Paalvast

Beschrijving kunstwerk

Portret van handgesneden glas
Glasfusion, zandstralen en lak.
Afmeting glas 40 x 40 x 1 cm.
Frame staal 55 x 55 cm.
Kleur: diverse tinten groen en groengrijs.

Door het unieke ontwerp van het frame kan dit kunstwerk zowel staand als hangend geplaatst worden.

Hilde Paalvast maakte dit unieke kunstwerk in een glasoven. Eerst wordt de glasplaat gemaakt door diverse kleuren glaskorrels in een mal te storten.
Vervolgens komt er een laag glaspoeder op voor de schaduwen in het portret. De tekening van het gezicht en de haren worden met de hand uit glasplaat gesneden en in de toplaag versmolten. Als het werk voor de derde keer uit de oven komt maakt de kunstenaar de grafische afbeelding een kerk aan de achterzijde van het kunstwerk d.m.v. zandstralen en lak.

Over dit kunstwerk:
Deze intelligente vrouw heeft een haarscherpe intuïtie. Haar dromerige, naar binnen gekeerde blik verteld dat zij durft te vertrouwen op wat zij van binnen al weet.
Ze is wijs, sterk, gevoelig en in balans. Toch draagt zij iets met haar mee. Iets wat veel vrouwen met zich meedragen. De ongelijkheid. Het niet mogen meedelen in dezelfde privileges als die van het andere geslacht. Religie heeft haar verteld dat zij de mindere is. Zij weet wat ze waard is, ze voelt wat de waarheid is. Deze oude overtuigingen gelden voor haar al lang niet meer, toch blijven ze haar bij omdat zij juist daardoor weet wat zij is.

Eigenschappen kunstwerk

Grootte: XXL

Techniek: Glaskunst