• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Kijkruimte

Productie jaar 2015
 3.400,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 135cm
  • Breedte: 135cm
  • Diepte: 3cm

Kunst categorie

Schilderijen

Beschrijving kunstwerk

Dit is een schilderij uit de serie kijkruimtes. In deze schilderijen speel ik met het vreemde gegeven dat een schilderij een ding is en een beeld. Dat heb je niet met een digitaal beeld en kun je dus ook niet ervaren op deze site.
Ik vond het als kind al fascinerend dat een paar knap neergezette klodders verf, in de juiste combinatie opeens te zien waren als bijvoorbeeld een mannetje, dat in de sneeuw stond. En maar stond. Bevroren in het eeuwige moment. Zo’n schilderij hing bij mijn opa en oma op zolder. Beeld en tegelijk verf, met een huid, een voelbare dikte. Ik maak graag schilderijen waarin ik dat eeuwige moment kan voelen.
In dit kijkruimte-schilderij zet ik het perspectief onder druk, ik speel met plat en ruimtelijk. Ook in dit doek maak ik gebruik van een speciale techniek waarmee ik verflagen opbouw. Net als pindakaas op brood smeer ik papier in met verf. zo’n papier druk ik vervolgend op het schilderij, waardoor er afdrukken aangebracht worden in lagen. Door te daarna te krassen en te krabben wordt structuur, richting en vorm gevonden. Ik probeer een niet definieerbare ruimte voelbaar te maken in de materie.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst
Grootte: L

Techniek: Olieverf, Op doek