• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Levensboom

Productie jaar 2013
(inclusief btw)
  • Hoogte: 175cm
  • Breedte: 106cm
  • Diepte: 2.5cm

Kunst categorie

Kunst Opdrachten

Beschrijving kunstwerk

Voor een Geriatrische instelling heb ik in de nieuwbouw deze levensboom gemaakt. Het hoofdgebouw heeft veel 30er-jaren glas-in-lood, in de nieuwbouw is als reflectie mijn moderne glaskunst in een groot venster opgenomen.
De fasen van het leven heb ik door kleuren vorm gegeven in een groeiende boomvorm. Ik heb de 3 glaslagen zo op elkaar gestookt dat er veel voelbaar reliƫf op aanwezig is en de randen zijn zacht afgerond waardoor de kleuren en vormen streelbaar zijn. De bewoners beleven de kleuren echt.
Voor de veiligheid heb ik mijn 1 cm dikke kunstwerk op een glaslaag van weer 1 cm dikte verlijmd en daardoor is het een uiterst stevige maar toch transparante vorm die het licht van buiten naar binnen over de wanden van het gebouw in fijne zachte kleuren verstrooit. Elk moment van de dag is die verstrooiing anders en daarom blijven bewoners er graag naar kijken en bij rusten. Als het buiten donker is en de lichten in het gebouw het werk van binnen af beschijnen zie je de boom in volle glorie de nacht in gaan.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst, Expressionisme, Abstract Expressionisme
Grootte: L

Techniek: Kunst Opdrachten