• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Loophole

Productie jaar 2021
 2.950,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 60cm
  • Breedte: 60cm
  • Diepte: 5cm

Kunst categorie

Glaskunst
Meer van Liesbeth Boon

Beschrijving kunstwerk

Het werk bestaat uit gefused en gebrandschilderd glas in lood in combinatie met powderprinting . Het is samen met ledverlichting ingelijst in een aluminium frame en kan aan de wand hangen, een glaskunstwerk met verlichting dus!

In 2020 en 2021 heb ik voor de tentoonstelling ‘Led | Licht en Donker’ (expositie van 24 januari t/m 10 apr 2022 in de Wiebenga Silo – Cultuurfabriek – Noordkade in Veghel) vier led-verlichte werken gemaakt: ‘Met onbekende bestemming’, ‘Weemoed’, ‘Putto, roofvogel en vliegend tapijt’ en ‘Loophole’. De werken hebben met elkaar gemeen dat ze over ruimte gaan. Ruimte of diepte, de letterlijke ruimte of de ruimte in mijn hoofd: kan ik ergens ontsnappen uit dat vierkant? Of duik ik erin? Met andere woorden: vlucht ik of reis ik naar binnen? Of is de reis naar binnen een vlucht?
In ‘Loophole’ heb ik de ruimte gezocht in de contrasterende kleuren.

Ik houd van tekenen, vormen, patronen van behang of textiel. En sfeer. Daar zit niet altijd een verhaal achter, soms kijk ik puur naar wat kleuren, vormen en materialen met elkaar doen. Soms ben ik uren bezig met al het glas dat ik tot mijn beschikking heb naast elkaar te leggen op het LED-licht en ondertussen groeit het idee. Ik pak vervolgens papier, ga tekenen, schilderen, knip, plak, schuif, scheur en verscheur (ja dat ook…).

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst
Grootte: M

Techniek: Glaskunst