fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Made in China Gans

 1.250,00(inclusief btw)2012
H
B
D
40cm
60cm
4cm
Toelichting

Made in China/Made in Taiwan

De serie Made in China zijn portretten van plastic boerderijbeesten, ik ben gefascineerd door hun prachtige lelijkheid en imperfectie. Ik maak een afbeelding van een afbeelding van een dier, en onderzoek daarmee de vraag waar wij nu naar kijken.
De serie voorafgaand aan Made in China heet Made in Taiwan. Het is een serie portretten van plastic boerderijdieren. Bij deze serie hanteer ik ook het thema ‘Niets is wat het lijkt’. Het uitvergroten van de plastic diertjes, waarmee normaal gesproken kinderen spelen, tonen hun ware aard: de vriendelijkheid maakt plaats voor grimmigheid, het blijken kleine monstertjes en de dieren keren zich tegen je en worden iconen van onverzettelijkheid.

Eigenschappen

Kunststijl:Expressionisme

Grootte:M

Techniek:
Biografie Maartje Meerman
Maartje Meerman
Hilversum,1968

Ik teken en ik schilder.
De laatste jaren laat ik in mijn schilderijen steeds meer weg van de afwerkingslagen, waardoor de oorspronkelijke lijnentekening van de opzet zichtbaar wordt en ik – naast de tekeningen die ik in Siberisch krijt maak – het gebied verken tussen tekening en schilderij.
Door deze bevrijding van de onderlaag, mijn liefde voor de oorspronkelijke lijn en poëzie van het schrift, de ruwheid van een eerste registratie, geef ik zicht op de schoonheid van de imperfectie, waar ik door gefascineerd ben op zowel concreet als figuurlijk niveau. Mijn overkoepelend thema is Niets is wat het lijkt: wat wil je zien, wat denk je te zien en wat zie je nu eigenlijk echt?
OpleidingenHKU Hogeschool voor de Kunsten Autonome Vormgeving
Exposities en Evenementen