fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Men Bathroom the fallen

 975,00(inclusief btw)2016
H
B
D
110cm
90cm
3cm
Toelichting

Dit olieverfschilderij op paneel is geëxposeerd in het gemeentehuis van Bunschoten tijdens de Kunstroute van 2016.

Naast dat het schilderij je het gevoel geeft in een niet alledaagse scene binnen te lopen, is het schilderij naar beneden komen vallen. Daarom dat deze de bijnaam ‘the fallen‘ (de gevallenen) heeft gekregen. Het schilderij heeft geen schade gekregen van de val, maar heeft wel een extra betekenis ‘opgelopen’.

Olieverf op paneel (2016), in zeer luxe lijst.

Eigenschappen

Kunststijl:Pop Art, Realisme

Grootte:L

Techniek:Olieverf, Op paneel
Biografie Kim van Dooren
Kim van Dooren (1980) is een veelzijdig kunstenaar uit Bunschoten-Spakenburg, Nederland. Ze heeft oneindige creativiteit en is continue bezig met het verleggen van haar grenzen en zoekt daarbij uitdaging in zichzelf en in diverse of nieuwe materialen en technieken. Elk werk bevat een uitdaging. Dit kan in de kleinste details van een portret liggen, maar ook in het loslaten van lijnen, vangen van gevoel of experimenteren met technieken.

Kim is naast DTP-werk, gestart met fotorealistisch schilderen in olieverf en schilderde hierbij zoals de oude meesters, in minimaal 7 lagen. Haar drang naar perfectie kon ze hier goed in kwijt. Omdat ze echter letterlijk het werk van meerdere kanten wil kunnen bekijken, startte ze met klei. Naast boetseren, klei-/porseleingieten en handvormen, kwam de schilderliefde weer naar boven. Een combinatie van haar oude en nieuwe liefde lag voor de hand.

Zo is met een experiment, haar liefde voor tegeltableau’s en tegelkunst geboren. Het is een eeuwenoude ambacht die ze een eigen, moderne touch geeft. Inmiddels schildert zij in haar eigen atelier, Atelier IN'T 100, met aquarel-, acryl- en olieverf en met majolica/onderglazuur. In het Atelier geeft zij ook lessen en workshops.

Een rode draad in haar werk is de strijd tussen perfectie en loslaten, wat op soms kan leiden tot ‘perfectie door imperfectie’. Kim haalt inspiratie uit haar omgeving en laat zicht leiden door haar gevoel. Favoriete onderwerpen zijn mensen en dieren.
Kim maakt naast vrij werk, ook werk in opdracht.

Opleidingen:
DTP/Grafische vormgeving
Materclass olieverfschilderen
Diverse keramiekcursussen
En een gezonde dosis autodicatie
OpleidingenDTP/Grafische vormgeving Materclass olieverfschilderen Diverse keramiekcursussen En een gezonde dosis autodicatie
Exposities en Evenementen

* 8 november Workshop Tegels schilderen * 22 november Workshop Tegels schilderen * 23 november Workshop Tegels schilderen * 10 januari Workshop Tegels schilderen Januari en Februari 2020 solo expositie gemeentehuis Bunschoten Kijk voor actuele informatie op de website van Kim.