fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Pelgrim 1

 2.900,00(inclusief btw)2012
H
B
D
80cm
Toelichting

Zoekende dwalend door het leven

Brons
Uniek

Eigenschappen

Kunststijl:

Grootte:M

Techniek:Sculpturen en Ruimtelijk, Brons
Biografie Liesbeth Rutten
Liesbeth Rutten. Geboren 1953 in Venray.

Liesbeth verbeeldt de zielenroerselen van de mens in brons. Zij werkt op dit thema in drie categorieën. In de enkelfiguren plaatst Liesbeth sobere vrouwfiguren in een dynamische houding. Het zijn voorbijgangsters in de tijd die als een zoekende pelgrim en/of als ijdele catwalker door het leven gaan.

De gestileerde dubbelfiguren, die in liefdevolle relatie tot elkaar staan, verbeeld zij daarentegen in een statische houding.

In de geabstraheerde bronzen speelt Liesbeth graag met structuren van symbolische beeldelementen die zij vindt in de natuur en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld.

Liesbeth werkt alle beelden volledig zelf af; frezen, slijpen, schuren, patineren, oppoetsen en in de steen lijmen.

In haar aardewerk collectie [materie van ‘moeder aarde’] maakt zij ongebruikelijke potten/vazen/schalen/dubbelfiguren, veelal wat monumentaler van vorm. Geheel daartegenover staat het zéér fragile gebruiks aardewerk dat zij maakt. Het is flinterdun en handgevormd. Het zijn uniek gedecoreerde, meditatieve staaltjes werk.
OpleidingenOpleiding aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort [1970-1975].
Exposities en Evenementen

Exposeert haar werk in vele galeries in binnen- en buitenland. Maak[te] ook vele beelden in opdracht, voor bedrijven en particulieren.