• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Prelude

Productie jaar 2012
 3.200,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 130cm
  • Breedte: 100cm
  • Diepte: 3cm

Kunst categorie

Schilderijen
Meer van Eelco Maan

Beschrijving kunstwerk

Eelco Maan maakt kleurencomposities die te vergelijken zijn met muziekstukken. Virtuoos en met groot gevoel voor harmonie weet hij sterke contrasten met subtiele verschillen tot een eenheid te smeden. Zijn schilderijen bezitten een fascinerende, mysterieuze lading die telkens een wereld op zich zijn, een wereld van het onzegbare, die ver uitstijgt boven de beredeneerde werkelijkheid. Waar de woorden zwijgen, begint zijn verhaal.

Eelco Maan is sinds 1994 werkzaam als beeldend kunstenaar. Experimenteerde hij aanvankelijk met figuratieve, fauvistische en surrealistische elementen – met invloeden van Klee, Miró en CoBrA –, allengs werd zijn stijl soberder en abstracter. Zijn werk past in de traditie van de lyrisch abstracte kunst en heeft een heel eigen toets, met een mystieke ondertoon. De schilderijen hebben soms raakvlakken met werk van eerdere grote kunstenaars, maar hebben een dwingend eigen karakter, herkenbaar in hun authenticiteit.

Exposities van zijn werk vinden plaats in diverse galleries en kunstbeurzen in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland en Japan.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst, Surrealisme, Abstract Expressionisme
Grootte: L

Techniek: Acryl, Schilderijen