• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Remains Of Today 4 luik verbal 51 tot 55

Productie jaar 2020
 1.200,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 40cm
  • Breedte: 40cm
  • Diepte: 1cm

Kunst categorie

Mixed Media kunst

Beschrijving kunstwerk

Na een korte stop na de eerste 50 verbals die samen het totaal kunstwerk(en) Remains Of Today vormen is de verkoop van ‘Oooh Well’ (verbal no 2) de aanzet geweest om weer aan de slag te gaan. Resulterend in de onderstaande 5 nieuwe verbals; no 51- Respect- no 52- Monkey Town- no 53- KIP- no 54- Worth – en no 55. Nipple (gate). Zie hieronder een kort verhaaltje bij de beelden:

Monkey Town- Verbal 52
Deel van gevonden plastic velg, postlabel Monkey Town- en gele acrylverf op doek op houtenframe. 30 x 30cm
De velg is gevonden a/d Rieteweg in Zwolle ter hoogte van een pompstation. Het is in stukken gebroken en lag er verloren bij. Misschien ooit gebruikt om een auto mee te tunen. Toch ook wel een beetje voor een dubbeltje op de eerste rang gezeten met de keuze voor een plastic sier-velg denk ik dan.. Als ik mijn fantasie even verder laat gaan zie ik een adolescent van het mannelijke soort, petje diep over de neus getrokken, in een Volkswagen Polo met een sportstreep op de zijkant, een sticker met de woorden ‘hardstyle’ op de kont van de auto. De boxen die de hoedenplank geheel vullen en die op volle sterkte het autootje doen sidderen en in en uit deinzen van trilling met het raampje open. Alsof het zegt “Welcome to F*cking Monkey Town.”

K.I.P. verbal no 53
Deel van gevonden plastic velg, kaart uit de Wakkerdier campagne tegen de kiloknallerkip van de AH- en roze acrylverf op doek op houtenframe. 30 x 30cm
De velg is net als Monkey Town ook gevonden a/d Rieteweg in Zwolle ter hoogte van een pompstation. Dit is een compositie van twee stukken die samen op een kippenkop lijken. Wij hadden vroeger altijd kippen, een zooitje ongeregeld. 3 dikke Barnevelders, door mijn moeder gered van een vluchtheuvel in Amsterdam Zuid (gevallen uit een vrachtwagen onderweg naar…) en een paar krielkippen. Het kippenhok stond onder gezag een zwarte krielhaan gemaand Jacob die later opgevolgd werd door een grote jonge ambitieuze haan Sammie, die geen poot aan de grond kreeg bij de dames. De kippen luisterde naar hun naam (Rooier, Anjer, Banjer, Geeltje) en waren speels (echt waar). Een kip reduceren tot een goedkoop massa product, een nugged, een vleugel, een Kentucky fried……is voor mij een onmogelijkheid. Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, en het meest onder gewaardeerde beest, KIP!

Worth (a minimum of 45% waste) verbal no 54
Gevonden plastic Woolworth tas, kleine zwart plastic items op een houten frame.
Worth, wat is van waarde, wat claimt waarde? Deze plastic tas is gevonden in London. Op de tas prijkt de aanbevelende tekst “ a minimum of 45% waste’. Dat terwijl het 100% op straat lag, afval te wezen. Als ze afval reductie zo hoog in het vaandel hebben hadden ze beter helemaal geen plastic tas kunnen laten printen en gebruiken resulterend in = een a minimum of 0% waste…. of reken ik nou verkeerd….

Nipple- (gate) & Bottleneck Verbal no 55 UFO 16
Restant rode verf uit hals van verf tube, rode acrylverf op doek op houten frame. 30X30 cm
De meest controversiële verbal tot nu toe. Mooi gestold tuutje van rode acrylverf. Een vissenmondje, een stukje orgaan van het een of ander, iets wat Oh roept, een duckface, het kwam allemaal even voorbij in de keuze voor de titel. De titel is gelijk de identiteit van het kunstwerk. Ben je seksistisch als je dit werk aantrekkelijk vind? Kan je het ophangen in een kantoorruimte? In een garage? Zonder commentaar te krijgen….. een interessant onderzoekje…

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Minimal Art, Pop Art
Grootte: S

Techniek: Papier, Collages, Verf, Mixed Media kunst, Gevonden voorwerpen