• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Remains Of Today x 195

Productie jaar 2020
 67.200,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 3.90cm
  • Breedte: 4.50cm
  • Diepte: 5cm

Kunst categorie

Installatie

Beschrijving kunstwerk

Een serie van meer dan 190 kleine communicerende kunstwerken

Verbals Ik ben eind 2018 gestart met het maken van kleine kunstwerken van 30/30 cm. Dit is min of meer ontstaan tijdens het opruimen van mijn atelier. Ik stond op het punt om te verhuizen naar een andere locatie en heroverwoog alles wat mee ging. Door de tijd heen had ik onder anderen veel inspiratie-materiaal en restjes canvas en hout verzameld en bewaard. Ik besloot aan restverwerking te gaan doen. Zo ontstonden de eerste circulaire kunstwerkjes. Deze kunstwerken noemde ik een verbal omdat elke kunstwerk een klein statement met ‘gevonden’ letters en teksten was. De letters, afkomstig van plastic tassen, kranten en verpakkingen, refereerden aan actuele zaken, woorden met een zekere lading of iconische uitspraken uit de populaire cultuur.

UFO’s- Daarnaast vond ik tijdens dagelijkse wandelingen vreemde maar grafisch interessante plastic objecten op straat waarvan de herkomst niet meteen duidelijk was. Deze objecten zijn ook terecht gekomen in de serie onder de naam U.F.O’s, wat in deze context zoveel betekent als Unidentified Found Object.

Circulaire kunst De drager van de teksten (verbals) en de UFO’s zijn onder meer reststukken canvas maar ook gevonden plastic zakken vuilniszakken, oude T-shirts, douchegordijn enzovoort. De frames zelf zijn ook gemaakt van restmateriaal. Het zijn totale circulaire kunstwerken. Het zijn feitelijke overblijfselen van de dag, vandaar de titel van de totale installatie ‘Remains Of Today’..

Context Bij elk doek zit een kort verhaal, een licht filosofische bespiegeling, Door die bespiegelingen trek ik het naar de actualiteit; vraagstukken en waarnemingen van het nu. Soms lichtvoetig en absurdistisch soms kritisch. De gevonden objecten hebben door hun herkomst ook nog een alternatief verhaal en dat is het verhaal van de wegwerp maatschappij. Tijdens de wandelingen die ik maakte en nog maak ontdekte ik gaande weg naast de opvallende en het gebruikelijke straat- afval blikjes en plastic tasjes steeds meer ‘klein’ ondefinieerbaar afval. Door die vreemde stukjes afval die soms verrassende grafische kwaliteiten beschikken op een spreekwoordelijk voetstuk te zetten is het een soort spiegel van ons dagelijks ogenschijnlijk onbeduidend maar nadelig handelen.

Maatschappij van beelden Door sociale media en internet is beeld altijd en overal. De kracht hiervan is enorm. We worden op allerlei manieren doorlopend beïnvloed en gestuurd zonder dat we ons daar ten volle bewust van zijn. Mijn multi-paneel kunstwerk appelleert ook aan dat gevoel. Het stuurt allerlei signalen en berichtjes op je af. Waarbij je steeds moet zoeken naar de achterliggende boodschap. De paradox is dat doeken zelf allemaal uit toeval zijn ontstaan en pas in tweede instantie een toegevoegde betekenis hebben gekregen. Op basis van wat er op dat moment gevonden is en de ingeving van de kunstenaar.

Installatie 190+ (2021) (de installatie is nog altijd aan het uitdijen.)

Remains of Today- Audio Experience door A.R.T.

Muzikant, producer, componist Ali Reza Tahoeni, alias A.R.T. heeft muzikale composities gemaakt bij de individuele kunstwerken uit de serie.

Benieuwd hoe dat klinkt check: https://soundcloud.com/user-394345731

The Audio Experience by A.R.T.

meer over Ali – A.R.T- https://dancefair.nl/artists/a-r-t/

Remains Of Today Video Experience

Zoals Ali reageerde op mijn werk, reageer ik weer op zijn muziek met mijn videoart wat correspondeert met zowel het ritme van de muziek als met de filosofische bespiegelingen van het originele kunstwerk.

Zie alle video’s: https://www.maritotto.nl/remains-of-today-video-experience/

Lees hier alle verhalen achter de individuele kunstwerken: https://www.maritotto.nl/remains-of-today-75-100/

Elk doekje is ook los te verkrijgen en in zelf samengestelde series: Als u daarin interesse heeft geef het aan bij Artleader en maken we een afspraak op maat.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Pop Art
Grootte: S

Techniek: Installatie Kunst, Gevonden Voorwerpen, Installatie