• 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Sunset Wings

Productie jaar 2020
 1.200,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 90cm
  • Breedte: 120cm
  • Diepte: 4cm

Kunst categorie

Schilderijen

Beschrijving kunstwerk

Het schilderij is ontstaan nav een eigen foto van een felle zonsondergang, en uit experimenten met tempera verf icm olieverf. Een zoeken naar kleur & licht. Tijdens het schilderen ontstond er een vleugelachtige vorm in de lucht.

Dualiteit/Verbinding is een terugkerend thema in de schilderijen; in de gekozen onderwerpen en/of in de manier van werken. Dit overkoepelende thema is geïnspireerd door het poëtische en filosofische van de alchemie. Vormen zoals vogels, vleugels, symbolen voor hemel & aarde, vernietiging en wedergeboorte, komen regelmatig terug, soms ook wat meer verstopt in een schilderij. De beelden zijn meestal uit de direct omgeving gekozen.

Op dit moment zit het alchemistische niet zozeer in de vorm maar in het schilderproces zelf; het schilderproces wordt als een alchemistische zoektocht gezien en beleefd, door het experimenteren met verschillende soorten verf, het samenvoegen van tegenstellingen en van op zich waardeloze materialen (pigment, krijt, water, eigeel, bijenwas enz.) ontstaat er iets wat er voorheen nog niet was, iets anders, iets van waarde. In de materiaalkeuze worden tegenstellingen verenigd; olie- en alkydverf wordt gebruikt naast tempera (grassa) en acrylverf. Verf op olie- en waterbasis stoten elkaar af maar kunnen desondanks samen worden verweven. De tempera grassa wordt zelf gemaakt waardoor deze verf een uitzonderlijke heldere & krachtige kleur heeft.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Expressionisme
Grootte: L

Techniek: Olieverf, Op doek