fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Abstraction Sunset

 595,00(inclusief btw)
H
B
D
60cm
90cm
Toelichting

Verwering – schoonheid van verval.
In hout en metaal, met oranje bruien beige tinten.

Abstract met mogelijkheden voor eigen verhaal.
Al mijn foto’s zijn op dibond gedrukt en worden geleverd inclusief een ophangsysteem. Het werk komt daarmee iets van de muur af te hangen.
(Dibond= dubbele laag aluminium met daartussen laagje kunststof, kan ook buiten hangen, is UV bestendig).
Mooi strakke uitstraling.
Gelimiteerde oplage van 10. Voor verkoop 9 keer. Geleverd met gesigneerd certificaat.

Eigenschappen

Kunststijl:Abstracte Kunst, Abstract Expressionisme

Grootte:M

Techniek:Kunstfotografie, Print
Biografie Ineke Van Middelkoop
Ineke van Middelkoop (1953)
Haar inspiratie vindt ze meestal buiten in de natuur. Als je goed rondkijkt, zie je overal om je heen kleuren, structuren en andere beeldende elementen. Soms zijn die van nature aanwezig, soms zijn er mensenhanden in het verleden aan te pas gekomen en  heeft de verwering krachtige beelden doen ontstaan. Deze verwering door weer, wind of andere natuurlijke processen geeft namelijk nieuwe vormen en andere texturen. Haar foto’s zijn een weergave van haar verwondering. In haar foto’s verandert ze de realiteit niet, maar ze probeert zich vooraf een beeld te vormen van het resultaat. Wat ze ziet, fotografeert ze op haar eigen manier en daar maakt ze haar eigen realiteit mee. Ze tekent of schildert als het ware met de fotografie als penseel. Ze vergroot uit, waardoor vervreemding optreedt en vaak niet meer duidelijk is wat de bron was. Dit zijn de “Abstractions”.
Als de architectuur nog wel herkenbaar is, noemt ze dat “Archifacten” . Bij deze foto’s gaat het om de mogelijke gebeurtenissen, die verteld worden door de uiterlijke vorm en de verwering die door de tijd zijn ontstaan.
Daarnaast fotografeert ze ook landschappen. Deze zijn niet gedetailleerd, maar geven een impressie van dat landschap. Dit kan door gebruik te maken van een speciale techniek. Ook hier dus geen fotoshop. Deze foto’s horen in de categorie “Landscapes”.
Fotograferen blijft altijd spannend. Soms komt ze voor vreemde dingen te staan. Iets wat gezien is, kan door eb of vloed niet meer bereikbaar zijn. Of een mooi stukje op een scheepswrak, blijkt na het baggeren door de modder net te hoog te zitten, en daardoor niet goed te fotograferen. Of die prachtige deur, waar nu net een vrachtauto voor blijkt te staan………..
Ineke van Middelkoop studeerde biologie in Nijmegen. Tijdens haar studie begon ze met fotograferen: planten, insecten, vogels, vooral biologische onderwerpen. Daarbij ontwikkelde ze een goed oog voor detail.
Na een lange periode waarin werk en gezin alle tijd in beslag namen, koos ze er 8 jaar geleden voor om een deel van haar werk op te geven en zo meer ruimte en tijd te scheppen voor de fotografie. De aanpak werd professioneel en daarbij ontwikkelde zij ook een eigen stijl en werkwijze.

OPLEIDING: bioloog en kunstfotograaf.
OpleidingenBioloog en kunstfotograaf.
Exposities en Evenementen

Exposities op verschillende plaatsen in Nederland, Duitsland, België en in Italië. Zowel groeps-, als solo-exposities. In Nederland – o.a.: -Kunsttiendaagse in Bergen -Kunstschouw -Kunstraffinaderij In de Stevenskerk in Nijmegen. -Radboud universiteit Nijmegen. -Huntenkunst in Ulft. -Werk aangekocht door CBK in de provincie Zeeland. -Publicaties in verschillende werken. -Kunstrecensie Ytube. Zie verder daarvoor mijn website site.