• 0
  • Geen producten in de winkelwagen.

Utrecht

Productie jaar 2018
 4.900,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 20cm
  • Breedte: 40cm
  • Diepte: 25cm

Kunst categorie

Sculpturen en Ruimtelijk
Meer van Anneke Wessels

Beschrijving kunstwerk

Voor het 2de DUS Symposium heb ik mij net als in 2017 laten inspireren door “stromingen” in Utrecht. Dit keer lag mijn focus op de infrastructuur, met name het wegennet rondom en door Utrecht.
In 2018 deed ik mee aan het tweede Beeldhouwsymposium van DUS, De Utrechtse Steenbeeldhouwers. Alle deelnemers moesten een beeld in een blok Belgisch hardsteen van 20x40x25 maken op het thema “Utrecht”. Mijn eigen thema dat jaar was “Stromingen” en ik wilde deze 2 thema’s met elkaar verweven.
Ik ben gaan kijken wat er stroomde in Utrecht en werd geïnspireerd door de infrastructuur, het wegennet rondom en door Utrecht.
Om van noord naar zuid en van oost naar west in Nederland te komen moet je om Utrecht heen, het is met al haar verkeersaders, het pompende hart van ons land, dat alle windstreken van ons land met elkaar verbindt door middel van een complex vlechtwerk van snel-, spoor- en vaarwegen met viaducten, tunnels en bruggen.
Bij het maken van een ontwerp voor mijn beeld was dit gegeven mijn uitgangspunt. Ik heb Utrecht uitgebeeld als het hart van het land. De ruwe grijze afwerking van het hart verbeeldt de voetgangers en fietsers die de binnenstad domineren. Om het hart, in een donkere gezoete afwerking, alle snel-, spoor- en vaarwegen en afslaande wegen naar de binnenstad van Utrecht.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Abstracte Kunst
Grootte: S

Techniek: Sculpturen en Ruimtelijk, Natuursteen