Where is the partY

Productie jaar 2021
 2.500,00(inclusief btw)
  • Hoogte: 80cm
  • Breedte: 120cm
  • Diepte: 3.5cm

Kunst categorie

Kunstfotografie
Meer van Inge van Mill

Beschrijving kunstwerk

Where is the partY…? biedt een reflectie op een onheilspellende maatschappij en toekomst. De onrust, onvrede en spanningen die ik waarneem zijn vervreemdend en in zekere zin beangstigend en overweldigend; waar gaat het naartoe met de maatschappij en de wereld. De uitdagingen waar de mensheid voor staat zijn immens en men zal deze onder ogen moeten komen om überhaupt veranderingen teweeg te kunnen brengen.

In deze turbulente tijden worden heersende machtsstructuren, waarden en normen bevraagd en uitgedaagd. De menselijke maat en het belang van het individu zijn ondergeschikt gemaakt aan huidige systemen. Sterke belangen zijn er om systemen in stand te houden. Keuzes zijn gemaakt om te bezuinigen op sociale structuren op welk fundament juist de maatschappij en de democratie is gestoeld. De coronapandemie heeft de algehele zekerheid van de mens doen wankelen. Allerlei misstanden, van klimaat via slavernijverleden en migratie tot criminaliteit in de bovenwereld worden zichtbaarder.

Vanuit mijn noodzaak als mens, fotojournalist en kunstenaar om te begrijpen wat er gaande is ben ik de complexiteit die ik ervaar gaan doorgronden. Het onzichtbare zichtbaar maken, de onderstromen naar de oppervlakte brengen, de feitelijke constateringen tonen en beide werelden laten samensmelten. Intuïtief komt ieder beeld tot stand en vertelt haar eigen gelaagde verhaal. Deze samengestelde beelden zijn opgebouwd vanuit mijn fotojournalistieke en dagelijksleven-archief. De vervreemding die uit de beelden voortvloeien, zie ik als een wonderlijk schouwspel dat zich voltrekt in een realistische en surrealistische wereld.

De toeschouwer nodig ik uit om de beelden onbevangen te bekijken.

Eigenschappen kunstwerk

Kunststijl: Surrealisme
Grootte: XL

Techniek: Fotocollage, Kunstfotografie, Digitaal, Print