fbpx
  • 0
  • Geen producten in je winkelmand.

Zoete Waterlelies

 3.900,00(inclusief btw)2018
H
B
D
110cm
150cm
3.5cm
Toelichting

Dit paneel is mijn grootste schilderij tot nu toe. Ik heb consequent met pastelkleuren gewerkt met paletmessen en grote borstels op het houten paneel met olieverf en een cold wax medium. Het heeft vele, vele lagen. Het resultaat is een magische sfeer met mooie zachte kleuren.
Geïnspireerd door de vele watertjes rond mijn atelier, velen vol met waterlelies, meestal de gele soort ‘de gele plomp’ (bekend van de pompeblêden op de Frieze vlag). Ik hou van deze grote dikke bladeren die aan de oevers drijven. Wiebelend op het water houden ze het onderwaterleven in de schaduw en reflecteren ze de zomerhemel met een belofte van prachtige bloemen ..

Het schilderij is niet vernist om een zacht en mat uiterlijk met veel structuur te behouden.
Het paneel bestaat uit een dunne laag mdf op een raamwerk van houten latten met een ophangsysteem.

Eigenschappen

Kunststijl:Expressionisme, Impressionisme

Grootte:L

Techniek:Acryl, Olieverf, Op paneel
Biografie Hilde Hoekstra
Hilde Hoekstra (1964) is beeldend kunstenaar werkzaam in Amsterdam. Na haar studie Grafische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag begon zij haar loopbaan als grafisch vormgever en art director bij o.a. Vrij Nederland en Sanoma. Vanaf 2001 is zij zelfstandig grafisch ontwerper. De liefde voor vrij tekenen en schilderen heeft haar echter nooit losgelaten. Sinds 2012 vertoeft zij dagelijks in haar atelier en wijdt zij zich geheel aan de beeldende kunst.
– –
"Ik bedien mij van diverse technieken om mezelf steeds weer te verrassen en te vernieuwen. Schilderen met olie- of acrylverf, monoprint of linosnede, etsen, tekenen, en of het nou figuratief of abstract, glacerend of impasto is, niets ligt vast. Toch heeft mijn werk een herkenbaar handschrift, zegt men. Het is kleurrijk, helder en in een duidelijke vormtaal. Mijn onderwerpen komen uit mijn nabije omgeving, met een voorliefde voor het Hollandse landschap, dieren en natuur."
Opleidingen1992 - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Audiovisuele Vormgeving 1990 - Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten - Grafische Vormgeving 1986 - Amsterdamse Grafische School - Reproductietekenen
Exposities en Evenementen

2019: Open Atelierdagen: 'Mijn landschap' Ter afscheid van mijn atelier aan de Vinkeveense Plassen een ode aan het landschap rondom mij vastgelegd in kleine olieverfwerken. 2018: 'Leap of Faith', SOLO-expositie De expositie omvat een flink aantal grote panelen in olieverf en enige kleinere doeken en monoprints. De titel (vrij vertaald: ‘sprong in het diepe’), verwijst naar het moment waarop een belangrijke stap in iemands leven wordt gezet. “Mijn uitgangspunt is de impulsieve beslissing waarvan je de gevolgen niet kunt overzien,” zegt Hoekstra. In haar werk zet Hoekstra de tijd op een cruciaal moment stil, als in een stilstaand beeld van een film. Zo zie je in één van haar werken hoe een verliefd stel er vandoor lijkt te gaan. Een ander werk suggereert dat een hond nét is ontsnapt. Er staat iets te gebeuren of er is net iets gebeurd. De sfeer kan zowel hoopvol zijn als dreigend - de toeschouwer wordt uitgenodigd zelf het verhaal te bedenken. Cultureel Centrum 'De Tuyter', Krimpen a/d IJssel 2017: 'Oog om Oog', groepsexpositie Ode aan het oog, Monnickedam. 2017: 'Here and Gone', DUO-expositie. Rauwe beelden en felle ogen. Er spreekt een noodzaak uit de kunst van Fred Boven en Hilde Hoekstra. De werken van vergankelijkheid door Boven en de gestolde momenten van Hoekstra verbeelden de ongrijpbaarheid van het leven en sterven. MLB Galerie, Amsterdam 2014: Overzichtstentoonstelling 'Atelier 26' Retrospectieve expositie van zeven jaar werk van ongeveer tien schilders uit Amsterdam die wekelijks samenkomen in één atelier omt te schilderen, te leren en te discussiëren. In De Berlage (PuurZuid), Amsterdam 2013: 'Eten!', Groepsexpositie. Met mijn kunstenaarscollectief 'Atelier 26' werkten wij rondom het thema eten, over voedsel eten en gegeten worden... In MFC Binnenhof, Buitenveldert 2011: 'Pleinen', Groepsexspositie. Met mijn kunstenaarscollectief 'Atelier 26' was ik uitgenodigd werk te creëeren rondom het woord en de betekenis van pleinen in de stad. In Vrijzinnig Centrum Vrijburg, Amsterdam